Studente Isabella aan het woord: “Werken en leren is prima te combineren.”

Thema's

Thema's

Studente Isabella aan het woord: “Werken en leren is prima te combineren.”

Ben je benieuwd hoe het is om weer te gaan studeren naast je werk? Studente Isabella vertelde ons hoe zij het ervaart om als juridisch adviseur veiligheid bij de gemeente de opleiding Expert Openbare Orde en Veiligheid te volgen. 

Even voorstellen: Isabella Miog

De 26-jarige Isabella Miog startte haar loopbaan in de verzekeringswereld als behandelaar van letselschade. Maar na een aantal jaar kwam ze erachter dat dat niet haar passie was. “Ik wilde altijd al iets doen met veiligheid en criminaliteit of in ieder geval iets bij de overheid”, vertelt Isabella. Daarom heeft ze de overstap gemaakt naar een functie als juridisch adviseur veiligheid bij de gemeente Dordrecht. “En daar ben ik heel blij mee”, zegt Isabella enthousiast. “Mijn werk is heel divers. Ik houd me bezig met de hoofdthema’s horeca, ondermijning en gebiedsverboden. Daarnaast pak ik verschillende juridische vragen van collega’s op. Zo zoek ik de ene keer iets uit over het nachtregister en de andere keer verdiep ik me in de vergunningplicht van malafide bedrijven.”

Zo’n wisselende functie vraagt om de nodige kennis. Daarom volgt Isabella de opleiding Expert Openbare Orde en Veiligheid van Bestuursacademie Nederland om meer kennis op te doen over het brede thema openbare orde en veiligheid. “Tijdens mijn opleiding HBO Rechten heb ik wel het een en ander geleerd over bestuursrecht, maar de wet- en regelgeving rondom openbare orde kwam niet echt aan bod. Ik merkte in mijn werk dat dat toch wel een vak apart is”, licht Isabella toe.

Wat vind je van de opleiding Expert Openbare Orde en Veiligheid? 

De opleiding bestaat uit drie modules: Juridische handhaving, Criminaliteitsbestrijding en ondermijning en Verdieping bevoegdheden openbare orde. Volgens Isabella sluiten deze modules perfect aan bij haar werk. “Dit zijn drie onderwerpen waar ik in mijn dagelijkse werk mee bezig ben of in de toekomst mee bezig zal zijn. Het lijkt bijna een maatwerkopleiding! Ik heb nu net de eerste module afgerond en dat was heel leerzaam en nuttig voor in de praktijk, omdat je ook echt leert hoe je een probleem op het gebied van openbare orde aanpakt. Daarnaast heb ik veel geleerd over de bevoegdheden van de burgemeester en verschillende wetten, waaronder het gebiedsverbod. Die kennis kan ik nu al toepassen en het helpt me om alles beter in de context te plaatsen.”

Ook is Isabella heel tevreden over de docent: “De docent is echt een hele kundige en enthousiaste man. Hij weet ontzettend veel en brengt het erg leuk. Als je graag verdieping wilt over een bepaald onderwerp of je hebt een vraag, dan neemt hij echt de tijd om dat te behandelen. Superfijn!”

Hoe is het om weer in de schoolbanken te zitten? 

“Het klassikale gevoel ontbreekt, omdat ik de opleiding online volg via de virtual classroom. Dat is wel een fijn systeem! Het scheelt dat je geen reistijd kwijt bent. Bovendien zijn we er nu toch al helemaal aan gewend om thuis achter een scherm te zitten. Dat maakt de drempel om een opleiding te volgen een stuk lager. En het leren is nog steeds leuk. Vooral omdat je nu niet naar school móét, maar er zelf bewust voor gekozen hebt. De kennis die je opdoet herken je in de praktijk, dus je hebt ook echt het gevoel dat je iets nuttigs aan het leren bent. Wat wel weer even wennen is, is dat ik weer huiswerk moet maken en examen moet doen, want daarnaast heb ik natuurlijk gewoon mijn werk”, aldus Isabella.

Hoe pak je die combinatie van werken en leren aan? 

Gelukkig is de combinatie van werken en leren voor Isabella geen probleem: “Ik ben één dag in de week vrij, dus dat is mijn studiedag. Elke drie weken is er een lesbijeenkomst, waardoor er voldoende tijd tussen de lessen zit om iets te doen. Vaak ben ik op mijn studiedag maximaal twee uur bezig met de huiswerkopdrachten en daarnaast zijn er nog wat hoofdstukken uit een studieboek die gelezen moeten worden voor de volgende les. Voor examenopdrachten neem ik wel echt de tijd. Daar ben ik minstens een werkdag aan kwijt, inclusief het verzamelen van inhoudelijke informatie over het onderwerp. Maar dat is niet erg, want dit is een heel leerzaam onderdeel waar je in de praktijk veel aan hebt.

De Bestuursacademie houdt er rekening mee dat je wel eens een huiswerkopdracht niet kunt maken. Daar wordt helemaal geen punt van gemaakt. Je bent volwassen en vrij om je eigen koers te bepalen in de opleiding. Hierdoor is het allemaal prima te doen en te combineren.” 

Overweeg je ook een opleiding te gaan volgen? Dan heeft Isabella nog een goede tip:

“Ik wil graag aan alle toekomstige studenten meegeven dat het volgen van een opleiding eigenlijk alleen maar nuttig is. Zoek dan wel een opleiding die echt heel goed past bij wat je doet in je werk. Dat maakt het gewoon een stuk leuker en makkelijker en je hebt er uiteindelijk het meeste aan. Dan kun je ervan uitgaan dat je er alleen maar wijzer uitkomt en dat je kennis opdoet die je de rest van je carrière meeneemt!”

Heeft Isabella je overtuigd om ook een opleiding of training te gaan volgen? Neem dan eens een kijkje in ons opleidingsaanbod. Als je graag een passend advies of meer informatie wilt, kun je contact met ons opnemen via 035 – 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.

Thema's

Thema's