Kaj van Brummelen trotste jonge ambtenaar

Thema's

Thema's

Kaj van Brummelen trotste jonge ambtenaar

Hij geeft met veel trots en passie leiding, heeft aandacht voor talentontwikkeling binnen zijn team en maakt maatschappelijke impact binnen en buiten zijn organisatie. Daarom is hij Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021: Kaj van Brummelen.
 

Finale Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021 verkiezing

21 januari 2021 was een spannende dag voor Kaj en zijn medefinalisten Jelly en Yannick. Na een lange selectieperiode, die vorig jaar in augustus van start ging, moesten de 3 jonge ambtenaren zichzelf voor de laatste keer bewijzen tijdens de finale van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021 verkiezing. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door stichting FUTUR, hét landelijke jonge ambtenaren netwerk.

Dit jaar organiseerde FUTUR een interactieve liveshow. Om 9.00 uur startte de dag met een HAKA-dans, zodat iedereen vol energie aan deze bijzondere dag kon beginnen. Daarna was het woord aan de finalisten. Met een pitch konden zij het publiek en de jury nog één keer overtuigen waarom zij de titel trotste jonge ambtenaar verdienden. Vervolgens gingen de finalisten met de jury in gesprek. Om 15.30 uur startte de middagsessie, die gepresenteerd werd door Maaike Timmerman van Goedemorgen Nederland. Nadat Ad Bergsma met Maaike en de deelnemers van de liveshow in gesprek ging over werkgeluk, was het dan eindelijk tijd voor de grote onthulling.
 

Een lange maar geslaagde dag

“Ja, spannend natuurlijk”, vertelt Kaj over de finaledag. “We moesten er om 7.30 uur al zijn voor de visagie. We waren constant met elkaar en dan voel je die spanning ook onderling. Voor sommigen was dit hun eerste televisieopname en dat maakte het oefenen extra spannend. Ook was het een lange dag en dat hakte er in. De tweede ronde was pas in de middag, maar je bent wel heel de dag bezig. Inhoudelijk, maar ook steeds met visagie en oefenen. Je leeft heel de dag naar iets toe waarvan je hoopt dat je het wint.” Maar dat was het waard, want Kaj won! Hoe hij daarvoor zorgde? Door naar eigen zeggen niet te lang bezig te zijn met alle opdrachten, maar gewoon te handelen vanuit zijn intuïtie. En dat loonde. De jury was overtuigd van zijn trots, passie en maatschappelijke impact als teamleider van de afdeling kwijtschelding bij gemeente Amsterdam! 

“Horen dat je de winnaar bent is een opluchting”, zegt Kaj. “Ik had het echt jammer gevonden als ik tweede was geworden. We hebben er heel veel voor moeten doen. Groepsopdrachten, persoonlijke opdrachten en (individuele) gesprekken. Ik ben er content mee dat het op deze manier is gegaan, want dat maakte het echt een race die ik graag wilde winnen. Dus ik was heel blij!” 
 

Op naar een leuk en inspirerend jaar

Het avontuur is voor Kaj nog niet afgelopen. Het komende jaar staat er nog het een en ander op de planning. “Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, dacht ik meteen: wat kan ik hier de rest van het jaar uithalen? Voor mezelf, voor gemeente Amsterdam, maar ook voor andere organisaties en vooral burgers? Daar denk ik nu uitgebreid over na. Ook krijg ik als Jonge Ambtenaar van het Jaar de kans om mijn eigen netwerk te verbreden en als spreker op te treden bij waterschappen en andere partijen. Dat vind ik heel leuk om te doen!” 

Op de vraag wat Kaj met het opleidingsbudget van € 5.000,- gaat doen dat hij mag besteden bij Bestuursacademie Nederland heeft hij nog geen antwoord. “Ik ben nu bezig met de scriptie van mijn universitaire opleiding. Als ik dat afgerond heb, ga ik bekijken welke opleiding of training mooi aansluit.”

Thema's

Thema's