De Publiek Denken Ambtenaar van het Jaar-verkiezing

Thema's

Thema's

De Publiek Denken Ambtenaar van het Jaar-verkiezing

Na onze jarenlange participatie in de Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing, zijn we nu als partner van Publiek Denken ook betrokken bij de Ambtenaar van het Jaar 2023-verkiezing. Daar zijn we best een beetje trots op! 

 

Publiek Denken 

Publiek Denken is een netwerkplatform voor kennisoverdracht en het delen van ervaringen tussen overheidsprofessionals. Online en via het magazine kunnen zij van elkaar leren, hun visie op besturen verder ontwikkelen en reflecteren op hun eigen denken en handelen. Zo stimuleert Publiek Denken de persoonlijke ontwikkeling van overheidsprofessionals. Dat sluit natuurlijk helemaal aan op de visie en aanpak van Bestuursacademie Nederland. Daarom vinden we het erg leuk dat wij partner zijn van Publiek Denken en onder andere de Ambtenaar van het Jaar 2023-verkiezing mogelijk kunnen maken. 

 

De Ambtenaar van het Jaar 2023-verkiezing 

Welke overheidsprofessional draagt op een bijzondere manier bij aan een beter Nederland en de verbinding met de samenleving? Publiek Denken ging voor het dertiende jaar op rij op zoek naar inspirerende ambtenaren die met creatieve oplossingen en doorzettingsvermogen excellente prestaties leveren. Daarnaast kwamen ambtenaren met een bijzonder verhaal in aanmerking voor de titel Ambtenaar van het Jaar. Op basis van de aanmeldingen werd er een top 100 samengesteld waarop iedereen de afgelopen periode online kon stemmen. Uit 16.000 stemmen kwamen de twaalf finalisten naar voren. Zij kregen de opdracht om met een motivatie en videopitch aan te tonen waarom ze recht hebben op de titel en om een motivatie aan te leveren van hun leidinggevende en een collega. Ook gingen de finalisten tijdens speeddates met de jury in gesprek. Op 16 november was er een juryberaad om te bepalen wie de winnaar van 2023 is. 

 

Benieuwd naar de uitslag? 

Op 14 december vindt er een feestelijke bijeenkomst plaats waarop de prijzen worden uitgereikt. Het gaat hierbij om een juryprijs en een publieksprijs op basis van het grootste aantal online stemmen. Wij zijn er live bij. Wie weet zien we jou daar ook, omdat jij of een van je collega’s genomineerd is. Anders kun je altijd de livestream kijken. De link naar deze livestream komt op 14 december op de website www.publiekdenken.nl te staan. In het magazine van Publiek Denken op 19 december verschijnt een overzicht van de top 100 kandidaten en het verslag van het juryberaad waarop de winnaar gebaseerd is. 

Thema's

Thema's