Ga je mee op Safari? 

Thema's

Thema's

Ga je mee op Safari? 

Van 8 tot en met 12 november 2021 vindt de Safari 5-daagse van het A&O fonds Gemeenten plaats. Tijdens deze landelijke inspiratieweek bieden wij workshops aan bij gemeenten die zich daarvoor hebben aangemeld. Zien we jou daar?

De Safari 5-daagse

Om de maatschappelijke uitgaven en uitdagingen zo goed mogelijk te kunnen aanpakken, is het belangrijk dat we flexibel blijven en ons voorbereiden op wat de toekomst gaat brengen. Tijdens de Safari 5-daagse, bij velen bekend als de Meester in je Werk-week, kun je workshops volgen om je vaardigheden en competenties te verbeteren. Hiermee zorgen we dat je wendbaar en vitaal blijft op je werk, maar ook dat je op andere manieren naar je werk leert kijken. En dat is nodig nu de takenpakketten steeds breder worden, er veel meer moet worden samengewerkt en hybride werken een uitgangspunt wordt.

Ook de activiteiten tijdens de Safari worden hybride georganiseerd. De workshops vinden op locaties door heel Nederland plaats. Hiervoor konden gemeenten zich de afgelopen periode aanmelden. Daarnaast verzorgt A&O fonds Gemeenten van maandag tot en met donderdag elke morgen vanaf 09.00 uur een online programma met rondetafelgesprekken en inspirerende gastsprekers. Op vrijdag kun je de hele dag alle sprekers terugkijken. Ook kun je gedurende de activiteiten chatten en bellen met andere deelnemers. Om bij te praten of om je netwerk uit te breiden. 

Het volledige programma en meer informatie over de sprekers vind je hier: Safari 5-daagse programma.

Onze workshops tijdens de Safari

De inhoud van de Safari is vanzelfsprekend gericht op actualiteiten. Dit keer staan de thema’s hybride werken, vitaliteit en veranderkracht centraal. Ook dit jaar hebben we weer een mooi en inspirerend aanbod weten samen te stellen dat hierop aansluit. We bieden de volgende workshops van drie uur aan: 

Anders werken, ander leiderschap: Sturing en coaching op afstand

Een workshop waarin je leert hoe je op afstand samen met je team de beste resultaten blijft behalen. Hoe stuur je je team op afstand goed aan, hoe houd je zicht op ieders welbevinden en hoe werk je aan de verbinding in het team? 

Het foute uurtje: Luister en leer van mislukkingen

Veranderen gaat vaak gepaard met fouten maken. Dat is niet erg, want daar leer je van. Zolang er maar een goede balans is tussen fouten, risico’s en opbrengsten. In deze workshop delen alle deelnemers de mislukkingen die zij eerder hebben meegemaakt. Je kunt namelijk veel leren van fouten van anderen. Fouten die je nooit allemaal zelf ook gaat maken.

Vitaal virtueel: Werken in een flow

Wil je weten hoe je je energie tijdens het thuiswerken het beste kunt verdelen? In deze workshop ga je op zoek naar je eigen energiegevers en energievreters, ga je aan de slag met timemanagement en het stellen van grenzen en leer je afschalen en ontspannen.

Veranderen lastig? Maak veranderkracht jouw kracht!

Hoe reageer jij op veranderingen en wat doen veranderingen daadwerkelijk met je? Je ontdekt het in deze workshop. Vervolgens leer je hoe je hier gericht invloed op kunt uitoefenen, zodat je beter en flexibeler kunt inspelen op veranderingen in je werkomgeving. 

Jouw werkdruk en stress de baas

Ervaar je regelmatig stress op je werk en heb je het gevoel dat je de regie kwijt bent over je werk- en privéleven? In deze workshop ontdek je wat jouw belangrijkste stressoren zijn. Je leert stressvolle situaties tijdig herkennen en assertief optreden en communiceren, zodat je meer balans kunt creëren tussen je werk- en privéleven. 

Werkgeluk: Word je eigen Chief Happiness Officer

Geld verdienen is niet meer voldoende motivatie om te werken. Je moet er ook plezier in hebben. In deze workshop kijk je naar het belang van werkgeluk en ontdek je wat de bouwstenen zijn om jouw eigen werkgeluk te vergroten. Zo verminder je de kans op stress of zelfs een burn-out.

Interesse in een van onze workshops of een verdere verdieping? 

Worden onze workshops tijdens de Safari niet in jouw gemeente georganiseerd, maar heb je wel interesse om ze een keer te volgen? Of bevalt een workshop heel goed en zijn jij en je collega’s op zoek naar een verdieping? Dan kunnen we ook een workshop bij jullie op locatie organiseren. Om de mogelijkheden te bespreken, kun je contact met ons opnemen via 035 – 7 604 860 of mailen naar incompany@bestuursacademie.nl.

Thema's

Thema's