Alles over Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK)

Thema's

Thema's

Alles over Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK)

Bent u net gestart of wilt u graag starten als financieel beleidsmedewerker of planning-en-controlmedewerker bij de lokale overheid? Volg dan onze opleiding Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK). In deze opleiding raakt u vertrouwd met de achtergronden van de huidige financiële praktijk bij de lokale overheid.

Aan de slag op de afdeling Financiën

Om maatschappelijke effecten te bereiken moet elke gemeente en provincie zijn financiën op orde hebben. De afdeling Financiën speelt daarin een cruciale rol. Zij verstrekt onder meer financiële informatie aan het college en de organisatie. Daarnaast dragen zij zorg voor de financiële planning, administratie en registratie. Dat vraagt van de medewerkers dat zij niet alleen beschikken over algemene kennis van financiën, planning en control maar ook over specifieke kennis van wet- en regelgeving die voor gemeenten en provincies geldt.

Een praktijkgerichte opleiding over de financiële praktijk

Met de opleiding Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK) legt u een stevige basis om als financieel medewerker aan de slag te gaan. Zo raakt u in korte tijd vertrouwd met de achtergronden van de huidige financiële praktijk. Theorie en praktijk zijn in deze opleiding nauw met elkaar verbonden. Zo kunt u praktijkvoorbeelden aandragen, waardoor u uw kennis en vaardigheden direct kunt toepassen binnen uw eigen werksituatie.

Wat leert u tijdens de opleiding ?

  • De achtergronden van de huidige financiële praktijk
  • Inzicht in beleids- en beheerdocumenten voor de raad, het college en de organisatie
  • Besluit begroting en verantwoording (BBV)
  • De hoofdlijnen van de planning-en-controlcyclus
  • Het begrotingsrapportage- en verantwoordingsproces
  • De programmabegroting
  • Btw en vennootschapsbelastingen
  • Risicomanagement

Voor wie?

U bent net gestart of u gaat binnenkort starten als financieel beleidsmedewerker of planning-en-controlmedewerker bij de lokale overheid. U heeft een bedrijfseconomische of administratieve opleiding afgerond op HBO-niveau.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze opleiding? Klik dan hier. Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 604 850. Zij informeren u graag over de mogelijkheden van deze leergang.

Thema's

Thema's