Cindy Mulder: ‘Jullie opleiding Adviseur Sociaal Domein was precies wat ik zocht’

Thema's

Thema's

Cindy Mulder: ‘Jullie opleiding Adviseur Sociaal Domein was precies wat ik zocht’

If dreams don't scare you, they're not big enough. Cindy Mulder, Adviseur Bedrijfsvoering Sociaal Domein bij de gemeente Huizen, kwam deze uitspraak ooit ergens tegen en heeft hem als lijfspreuk toegeëigend. In haar ‘vertaling’:  Hoe spannend iets soms ook klinkt, neem vooral de stap. Spannend of niet, ze heeft onder andere de ambitie om een coachende en/of leidinggevende rol aan te nemen.  Maar eerst wilde ze meer uit haar huidige rol van adviseur halen door theoretische en praktische kennis en ervaring op te doen. Daarom heeft ze bij de Bestuursacademie Nederland de opleiding Adviseur Sociaal Domein gevolgd. Wat heeft de opleiding haar gebracht?
 
Cindy is in september 2013 bij de gemeente Huizen begonnen als stagiair Klantmanager Werk en Inkomen. “Dit was tijdens mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening. Tijdens mijn stage kreeg ik een contract aangeboden. Daardoor had ik het geluk om bij deze gemeente te blijven. Het is immers een fijne werkgever. Ik heb tot dusver verschillende functies mogen uitvoeren. Nu ben ik Adviseur Bedrijfsvoering Sociaal Domein. Ook ben ik sinds oktober 2018 commissielid bij de Stichting Jonge Ambtenaren. Deze Stichting organiseert jaarlijks een Jonge Ambtenarendag (JAD). Op deze dag bieden wij verschillende leuke workshops aan en kunnen Jonge Ambtenaren hun netwerk uitbreiden.”
 

Erg brede functie

Als Adviseur Bedrijfsvoering Sociaal Domein vervult Cindy een erg brede functie. Voornamelijk bekijkt ze hoe de gemeente processen binnen het Sociaal Domein efficiënter kan inrichten. Redenen hiervoor zijn onder andere het verlichten van werkdruk, kostenbesparing en het moderniseren van de dienstverlening. Cindy: “Ik vind het fijn om projectmatig te werken en bij veel verschillende onderwerpen betrokken te zijn. Graag druk ik ergens mijn stempel op en ik vind het leuk om nieuwe ervaringen en kennis op te doen. In mijn functie geef ik ook uitvoering aan de interne controles. Doordat Bedrijfsvoering deze werkzaamheden ook uitvoert, hebben wij meteen inzicht in de dingen die binnen onze processen goed en minder goed gaan. Deze bevindingen kunnen we dan meteen oppakken.”
 

Bestuursacademie goede naam

Cindy vindt de rol van adviseur heel interessant en wilde haar theoretische en praktische ervaring en kennis verder ontwikkelen. Daarom heeft ze de opleiding Adviseur Sociaal Domein van de Bestuursacademie Nederland gevolgd. “Ik heb voor de Bestuursacademie Nederland gekozen omdat deze instelling een goede naam heeft. Bovendien was jullie opleiding Adviseur Sociaal Domein precies wat ik zocht. De onderdelen uit deze opleiding kan ik goed gebruiken in mijn huidige werk. Ik heb deze opleiding als positief ervaren. Voor mij was de duur van de totale opleiding en modules precies goed. De locaties in Utrecht waren goed geregeld en goed te bereiken. Het waren interactieve lessen en die werden gegeven door leuke en ervaren docenten. De medestudenten waren veelal werkzaam in het Sociaal Domein. Het was leuk om elkaars verhalen en ervaringen te horen. Er waren ook studenten vanuit een ander vakgebied. Dit was eveneens erg leerzaam. Hierdoor was het mogelijk om te oefenen met probleemverheldering en adviseren op onderwerpen waar je weinig kennis over hebt.”
 

Profile Dynamics-test

Concreet heeft Cindy geleerd hoe je een probleem aanpakt. “Het kan vaak verleidelijk zijn om meteen naar een oplossing te grijpen terwijl het essentieel is om eerst goed het probleem te verhelderen en te bekijken welke oplossingen al zijn geprobeerd. Dit klinkt heel logisch - wat het ook is - maar het was fijn om hier nog even expliciet aandacht aan te besteden. Verder ging het veel over samenwerken en wat te doen als deze samenwerking niet zo goed ging. Een Profile Dynamics-test maken was een onderdeel van de opleiding. Dit vond ik heel interessant. Door deze test leer je jezelf weer wat beter kennen en in de les ga je dieper in op hoe dit er in de praktijk uitziet.”
 

Verschillende ambities

Uitgeleerd is Cindy nog niet. Ze heeft verschillende ambities, zoals een coachende en/of leidinggevende rol. In het Sociaal Domein, maar mogelijk ook daarbuiten.

“Ik zie mijzelf zeker nog een andere opleiding volgen. Welke opleiding of cursus dit zal worden? Dat is afhankelijk van welke kansen zich voordoen en welke loopbaanvisie ik heb.”
 

Goed voorbereid Het Goede Gesprek voeren?

Wilt u goed beslagen ten ijs komen tijdens Het Goede Gesprek met uw werkgever? Download dan hier het template voor Het Goede Gesprek en ben goed voorbereid.

Thema's

Thema's