Maak kennis met finalist Bijou van Haren (JAVHJ19)

Thema's

Thema's

Maak kennis met finalist Bijou van Haren (JAVHJ19)

Bijou van Haren werkt bij de Koninklijke Landmacht. “Ik ben geen militair, maar burgermedewerker. Ik houd me als stafmedewerker bezig met de innovatie van het onderwijs binnen de Koninklijke Landmacht. Zelf had ik tijdens mijn studie Bestuurskunde ook niet verwacht dat ik uiteindelijk bij de Koninklijke Landmacht terecht zou komen. Maar ik ben erg blij dat ik deze stap genomen heb.”
 

Ondernemerschap bij de Koninklijke Landmacht

“Bij de landmacht ben ik erg ondernemend geweest. Militairen die uitgezonden worden, moeten natuurlijk ook opgeleid worden. Vandaar dat we binnen onze eigen eenheid ook scholen hebben die dat doen. Lesgeven gebeurt daar echter nog veel op een traditionele manier. Door middel van hoorcolleges en PowerPointpresentaties. Terwijl de wereld om ons heen aan het veranderen is. Juist ontwikkelingen als virtual reality, gamification, gepersonaliseerd leren en serious gaming bieden nieuwe mogelijkheden. Door gebruik te maken van nieuwe technieken en methodieken kunnen we ervoor zorgen dat we beter en slimmer kunnen opleiden. Daarom heb ik LEARN! ontwikkeld. De Learning Experience Army Room Netherlands (LEARN!) is een platform waarin we dit soort trends en ontwikkelingen in een veilige omgeving kunnen uitproberen. Gewoon om eens te kijken hoe we zoiets als gamification kunnen inzetten in ons onderwijs. Bij innoveren hoort ook dat je fouten maakt. Juist door het ontwikkelen van LEARN! hebben wij een veilige omgeving gecreĆ«erd waarin je fouten mag maken. Van fouten leer je immers het meest.”
 

Probeer niet alles zelf te doen

“De problemen die wij binnen de Koninklijke Landmacht hebben, zijn zeker niet uniek. Ook andere publieke organisaties hebben hier mee te maken. Als je een bepaald idee of probleem hebt, probeer dan altijd eerst te denken: zijn er misschien andere organisaties die dat zelfde probleem ook hebben. Probeer niet alles in splendid isolation te doen, maar ga juist met andere mensen en organisaties in gesprek. Ik doe dat niet alleen binnen de Koninklijke Landmacht hoor. Ik ben ook weleens bij een andere onderwijsinstelling wezen kijken. Er is gewoon heel veel kennis bij andere organisaties. Maak daar vooral gebruik van.”
 

Werken bij de Koninklijke Landmacht

“Ik vind vooral de tradities bij de Koninklijke Landmacht erg mooi. Het is een familie of samenleving op zich. Je hebt afdelingen die kleding maken, korpsen die muziek maken en natuurlijk de militairen zelf. Je kunt echt alle kanten op.  Je hoeft echt geen militair te zijn om bij de Koninklijke Landmacht aan te slag te kunnen. Ook als burgermedewerker zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kun je een steentje bijdragen aan een betere wereld en deel uitmaken van een organisatie vol tradities en onderlinge kameraadschap. Dat is iets wat de Koninklijke Landmacht echt uniek maakt.“
 

Stem nu op uw favoriete jonge ambtenaar

U kunt nog tot 13 januari 2019 stemmen op uw favoriete jonge ambtenaar. Op 17 januari 2019 wordt in de Prodent fabriek in Amersfoort de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019 bekendgemaakt.

Thema's

Thema's