Jonge Ambtenaren Netwerk Event (JANE) op 12 september

Thema's

Thema's

Jonge Ambtenaren Netwerk Event (JANE) op 12 september

Ga jij ook naar het Jonge Ambtenaren Netwerk Event (JANE) op 12 september in Utrecht? Dan is de kans groot dat we je tegenkomen tijdens een van onze workshops. Laat je ons op social media weten of je een van onze workshops bezocht hebt?

Versterk je positie als ambtenaar

Op donderdagmiddag 12 september organiseert FUTUR het Jonge Ambtenaren Netwerk Event (JANE). De centrale vraag die middag is hoe jonge ambtenaren hun positie in hun organisatie kunnen versterken. Tijdens deze netwerkdag geven wij een drietal workshops over dit thema:

Samenwerken: de kracht van de relatie

Heb je weleens de TED-talk gezien van Simon Sinek? Hij geeft mooie inzichten in hoe je anderen echt meekrijgt. De overheidsprofessional van vandaag heeft samenwerken hoog op de lijst van kerncompetenties staan. Of dat nu is in programma’s met collega’s, in een gemeenschappelijke regeling (GR) met buurgemeenten of in projecten met maatschappelijke partijen. Het is de kunst om goede relaties op te bouwen om succesvol samen te werken. In deze workshop diepen we verder uit hoe je van de samenwerking met andere partijen een succes maakt. Zo leer je op een positieve manier gesprekken te voeren, problemen op te lossen door naar achterliggende aspecten te kijken en verbindende communicatietechnieken toe te passen. Dit alles doe je op basis van een open dialoog, waarbij je je verdiept in elkaars standpunten om samen tot een oplossing te komen en om zo diepgaand en verbindend in gesprek te komen en te blijven.

Van sociaal naar effectief netwerken

Als overheidsprofessional van nu sta je midden in een grote hoeveelheid netwerken. Soms ben je het centrale knooppunt daarin, soms speel je vanaf de zijlijn een rol. Deze netwerken zijn essentieel om de huidige maatschappelijke problemen succesvol aan te pakken. Je netwerk op orde hebben helpt om meer inzicht te krijgen in de belangen van alle betrokken partijen en om in cocreatie problemen op te lossen. Maar hoe bouw je een goed netwerk op, hoe onderhoud je dit en hoe bouw je het verder uit? Wat verwacht je van jouw netwerken en wat mogen ze van jou verwachten? Dit en meer ontdek je in deze workshop.

Personal Branding

Iedere persoon heeft unieke eigenschappen en talenten. Dat is juist wat jou onderscheidt van de rest. Door je talenten goed in te zetten kun je het werk doen waar je goed in bent, waar je plezier in hebt en waarin je tot je recht komt. Bij personal branding gaat het om het nadrukkelijk in de markt zetten van je talenten. Je laat zien waar je goed in bent en toont jezelf als een sterk merk. Of liever gezegd, een MerkWaardig persoon. Na afloop van deze workshop kom je krachtig en authentiek over. Daarmee kun je jezelf beter profileren en presenteren in je werk.

Ben jij erbij?

Wij horen graag van je wat je van de workshops vond. Door middel van jullie terugkoppeling kunnen we het programma voor de volgende keer verder aanscherpen. Laat dus een berichtje achter op LinkedIn of Facebook.

Nieuwsgierig geworden?

Was je te laat met inschrijven, maar wil je in de toekomst niets van onze activiteiten missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van al onze activiteiten.

Thema's

Thema's