Geef nieuw talent een vliegende start

Thema's

Thema's

Geef nieuw talent een vliegende start

De balans tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt is de laatste jaren sterk verschoven en de eisen die gesteld worden aan de overheidsprofessional nemen toe. Zo worden de vraagstukken waar professionals aan moeten werken steeds complexer. Hoe zorgt u er dan voor dat u ook in de toekomst voldoende talent in huis hebt?

Onboarding biedt dan uitkomst. Bij onboarding worden nieuwe medewerkers begeleid vanaf het moment dat zij een contract hebben getekend tot en met hun inwerkperiode. Met als doel een nieuwe medewerker zo snel mogelijk inzetbaar te krijgen en de betrokkenheid bij het bedrijf en de functie te verhogen.

De eerste 100 dagen zijn cruciaal

Een nieuwe medewerker bepaalt binnen de eerste honderd werkdagen of hij voor langere tijd bij een organisatie wil blijven werken. Daarom is onboarding van cruciaal belang voor een succesvolle samenwerking tussen een nieuwe medewerker en een organisatie.
 
Om medewerkers snel thuis te laten voelen en in te werken heeft bijvoorbeeld de gemeente Helmond Het 100 dagen werkboek ontwikkeld voor nieuwe medewerkers. In het werkboek staan onder meer oefeningen om de grote hoeveelheid informatie snel en goed eigen te maken, diverse tips voor persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit en daarnaast vele invulopdrachten, vragen en lijsten. Zo voelen nieuwe medewerkers dat er zorg besteed is aan hun komst.

Onboarding met Bestuursacademie Nederland

In het rapport Welcome to the 21st Century, Onboarding! schrijft Aberdeen Group dat slechts een kwart van de organisaties ervoor kiest om onboarding en leren aan elkaar te koppelen. De best presterende organisaties doen dat volgens het onderzoek van Aberdeen Group wel. “Door middel van deze koppeling zijn de organisaties beter in staat om productiviteit en organisatiegroei te stimuleren.”
 
Bij Bestuursacademie Nederland zien wij de kansen van onboarding. Daarom kunt u bij ons speciaal voor uw overheidsorganisatie een op maat gemaakt onboarding-programma samenstellen. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers vanaf dag 1 al intensief wegwijs gemaakt worden in uw overheidsorganisatie. Zo kunnen ze een inhoudelijke kickstart maken, de waarden van uw organisatie leren kennen en snel contact maken met hun nieuwe collega’s.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op. Bel ons op 035 - 7 604 850 of stuur een e-mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Thema's

Thema's