Een inspirerend congres: 10 jaar Kring van Kabinetsmedewerkers

Thema's

Thema's

Een inspirerend congres: 10 jaar Kring van Kabinetsmedewerkers

Door: Herrick Jellema
 
10 jaar geleden ontstond het idee tijdens onze Leergang Kabinetszaken. Een aantal kabinetsmedewerkers besloot een beroepsvereniging op te richten. De Kring van Kabinetsmedewerkers was geboren. Doel van de Kring: het versterken van de onderlinge contacten en bijdragen aan de professionalisering van de leden op het gebied van relatiemanagement, representatie en protocol.
 
Dat dat een juist besluit was, blijkt wel uit het goed bezochte lustrumcongres dit jaar. Een congres met een actief programma rondom het thema ‘75 jaar vrijheid’. Op een zeer toepasselijke locatie: het Vredespaleis in Den Haag. Na inleidingen door onder meer Henrik de Groot, erelid en trainer in onze leergang, bogen de deelnemers zich over de vraag: Wat kan uw gemeente doen met het thema 75 jaar vrijheid? De deelnemers inspireerden elkaar met goed ideeën hiervoor. Perfect passend dus bij de doelstelling van de Kring.
 
En die inspiratie brachten de deelnemers ook over bij de meet-and-greet bij onze statafel. Oud-cursisten haalden goede herinneringen op en deden suggesties voor vervolgtrainingen. Belangstellingen kregen informatie om incompany-trainingen in hun regio te organiseren.
 
Wij zijn er trots op dat onze leergangen leiden tot dit soort initiatieven, die de verdere professionalisering van het openbaar bestuur stimuleren!

Thema's

Thema's