Waar haalt u energie en voldoening uit?

Thema's

Thema's

Waar haalt u energie en voldoening uit?

Het hele jaar kijken we normaal gesproken vooruit naar wat er allemaal komen gaat. Maar zo aan het einde van het jaar kijken we toch graag even achterom naar wat er dit jaar weer allemaal is gebeurd. Herkent u dat? En als u even een moment neemt en terugkijkt naar het afgelopen jaar, wat is er dan allemaal gebeurd en veranderd? En waar hebt u het afgelopen jaar energie en voldoening uitgehaald?

Energie door verhuizen

Mijn gezin en ik verhuisden bijvoorbeeld naar het mooie Lopik en nu zijn wij druk bezig om daar onze draai te vinden. Een verhuizing kost veel energie maar het levert ook veel op. Alles opnieuw inrichten en weer mooier maken dan het in het vorige huis al was. Klussen, dingen uitproberen, oefenen, fouten maken, leren en trots zijn dat het toch is gelukt. Daar krijg ik energie van.

Voldoening door ontwikkeling

Mezelf blijven ontwikkelen, geeft me veel voldoening. Dit jaar heb ik de training ‘Hoe werkt de omgevingswet’ en de training ‘Vergunningvrij Bouwen’ gevolgd en nu verdiep ik me in ‘Toezicht en Governance’. In het begin lastige materie. Maar, op zijn Cruijffs gezegd: ‘als je het ziet dan ga je het snappen’.

Ook volgend jaar met energie er tegenaan!

Natuurlijk is het nieuwe jaar er ook een van vooruit kijken. Waar ga ik in 2020 energie en voldoening uit halen? In mijn geval uit duurzamer leven. Op dit moment laat ik mij door de provincie, gemeente en energieadviseurs helpen over welke stappen wij het beste kunnen zetten om energiebesparender te leven. Ik kijk er erg naar uit om met energiebesparende maatregelen en energieopwekking aan de slag te gaan.

En… wat geeft u nou echt energie?

Maar nu genoeg gepraat over mezelf. Wat geeft ú nou echt energie en voldoening? Waar gaat u het komende jaar mee aan de slag?

Ik wens u veel nieuwe energie om kansen en uitdagingen aan te gaan en uzelf te blijven ontwikkelen, maar vooral wens ik u een gelukkig en gezond 2020!
 
Groet,

 Steven Steenbergen
 Directeur Bestuursacademie Nederland

Thema's

Thema's