Extra geld voor opleiding privacy-ambtenaren

Thema's

Thema's

Extra geld voor opleiding privacy-ambtenaren

Nog iets meer dan 100 dagen en dan is het al zover: na een aanloopfase van 2 jaar kan vanaf 25 mei 2018 niemand nog onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook wel GDPR) uit. Deze nieuwe Europese privacywet brengt verplichtingen op het gebied van het verwerken van persoonsgegevens met zich mee voor bedrijven en overheidsorganisaties. Wie zich daar niet aan houdt, loopt het risico op een boete die kan oplopen tot 20 miljoen euro.

Werk aan de winkel

Maar er is nog veel werk aan de winkel. Nog maar 2 Europese lidstaten hebben hun nationale wetgeving aangepast aan de AVG, nationale autoriteiten die erop moeten toezien dat de AVG wordt nageleefd zijn daar nog niet klaar voor en veel bedrijven en organisaties hebben ├╝berhaupt nog nooit van de AVG gehoord.

Extra budget van 3,7 miljoen

Daarom trekt de Europese commissie 3,7 miljoen extra uit om de invoering van de AVG vlot te laten verlopen. 2 miljoen daarvan is bedoeld om bedrijven, en dan met name mkb-ondernemers, te bereiken en 1,7 miljoen is voor de financiering van de gegevensbeschermingsautoriteiten en het opleiden van de ambtenaren die er werken.

Heeft u in uw (toekomstige) functie te maken met data protection? Bekijk dan eens de verschillende opleidingen en trainingen van Bestuursacademie Nederland, waarin u klaargestoomd wordt voor uw verantwoordelijke rol.

Thema's

Thema's