Grijp je kans; dat kan maar 1 keer!

Thema's

Thema's

Grijp je kans; dat kan maar 1 keer!

Er komen grote veranderingen en spannende tijden aan. Met die woorden sloot ik mijn vorige column af. Ik vroeg mij daarin af of ons werk er nog wel toe doet. Bijna alle gemeenten hebben de raadsverkiezingen achter de rug. Voor een aantal andere gemeenten, die heringedeeld gaan worden, komt deze uitdaging er nog aan.
 
En ja, we hebben wéér laten zien dat ons werk ertoe doet. Wij zorgen er immers voor dat onze inwoners belangrijke grondrechten kunnen uitvoeren: het recht om te kiezen en het recht om gekozen te worden.
 
Intussen wordt nagedacht over coalities en in een aantal gemeenten zullen de colleges van B&W alweer geïnstalleerd zijn of gebeurt dat binnenkort. En dat is wéér zo’n moment waarop wij kunnen laten zien wat we waard zijn.
 
Want ten onrechte worden afdelingen Publieks- en Burgerzaken weggezet als een beetje stoffige afdelingen waar men iets doet met paspoorten, rijbewijzen en geboorteaangiften. En oh ja, bij de afdelingen zijn we ook wel erg van de regeltjes… Dat laatste klopt wel en om heel eerlijk te zijn hebben we dat zélf ook een beetje veroorzaakt.
 
Maar beste collega’s, ik daag jullie uit om uit je ‘Calimero-schulpje’ te kruipen. Niks van dat gedoe van zij zijn groot en ik is klein! Presenteer jezelf en je afdeling bij de nieuwe raadsleden en het nieuwe college.
 
Dienstverlening is ook de komende jaren een topic. En hoewel dit onderwerp in de meeste coalitieakkoorden met een paar algemeenheden wordt afgedaan, worden jij, wij én de gemeente daar wel op afgerekend.
 
En dit sluit dan weer mooi aan bij wat ik de vorige keer voor je mocht opschrijven. Wij zijn de nieuwe dienstverleners met professionele medewerkers die allemaal op de juiste plek zitten. In Den Haag zijn we hard bezig de talenten in onze organisatie te ontdekken en ervoor te zorgen dat iedereen op de juiste plek in de organisatie zit.
 
Gaat dat allemaal zo makkelijk…? Nee, natuurlijk niet. Het is eigenlijk een dagelijks gevecht met alles en iedereen. Maar zoals altijd: begin bij jezelf. Laat zien wat jij kunt, wat je collega’s kunnen en wat je afdeling kan. Goede wijn behoeft immers geen krans.
 
Maar ga niet zitten wachten, want als je dat doet duurt het meestal heel erg lang en je schiet er meestal niks mee op! Die grote veranderingen en spannende tijden komen écht, maar ze komen niet vanzelf! Dus grijp je kans: het kan maar 1 keer!

                                                                                                                                     Rob van der Velde

Thema's

Thema's