Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ)

Behaal het diploma Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ)

1e startmoment

28-10-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

10 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bij Burgerzaken kun je terecht voor diverse producten en diensten. Denk daarbij aan het aanvragen van paspoorten, uittreksels uit het geboorteregister, rijbewijzen, huwelijksakten en geboorteaangiften. De betrokken wet- en regelgeving verandert regelmatig. De Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ) biedt een ideaal fundament voor een veelzijdige baan in de frontoffice van Burgerzaken. Deze opleiding reikt alle benodigde basiskennis en inzichten aan over de verschillende deelterreinen van het vakgebied burgerzaken. Na afloop ben je volledig op de hoogte van de werkzaamheden en ben je volledig ingewerkt.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding ben je op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving op het gebied van onder andere identificatie, burgerlijke stand, nationaliteit en geboorte. Je weet het belang van een klantgerichte houding, het belang van doorvragen en hoe je met weerstand van klanten kunt omgaan. Hierdoor kun je de burgers die bij de balie Burgerzaken komen, helpen met uiteenlopende vragen en verzoeken.

Doelgroep

Je werkt op een afdeling Burger- of Publiekszaken of het KCC binnen een gemeente of je gaat daar starten. Je wilt je graag ontwikkelen om de burger passend en vakinhoudelijk (beter) te woord te staan en te kunnen helpen en informeren.

Aanpak

Deze opleiding is gericht op de praktijk. Aan de hand van de theorie ga je aan de slag met oefen- en praktijkopdrachten in je eigen werkomgeving. Dat levert je direct resultaat op. Ervaren docenten die zelf werkzaam zijn in de praktijk bieden je praktische handvatten. Na afloop beschik je over kennis van de verschillende deelterreinen van het vakgebied burgerzaken. Alle relevante onderwerpen waar je in de praktijk mee te maken krijgt, komen aan bod. Ook ontwikkel je communicatievaardigheden die je als medewerker nodig hebt om de burger professioneel te woord te kunnen staan. Kortom: een opleiding waar je meteen mee aan de slag kunt.

Vooropleiding

Je dient voor minimaal 2 dagen per week werkzaam te zijn op een afdeling Burgerzaken, Publiekszaken of het KCC. Je kunt hiervoor ook stage lopen. De opleiding sluit aan op MBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ)

Behaal het diploma Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ)

1e startmoment

28-10-2021

Niveau

MBO niveau

Duur

10 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.