Inning en Invordering Basis

Onderdeel van Belastingmedewerker Lokale Overheden (BMLO)

1e startmoment

10-02-2022

Niveau

MBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt thuisraken op het terrein van inning en invordering, zodat je in je functie weet waarover je praat. Het liefst doe je de benodigde kennis op met docenten uit de praktijk. Deze opleiding biedt dat voor jou. Naast algemene kennis op het gebied van inning en invordering komen ook andere onderwerpen aan de orde zoals schuldsanering en uitstel van betaling. Een stevige basis dus, die direct toepasbaar is in je eigen werkomgeving.

Jouw resultaat

Na het afronden van deze opleiding heb je inzicht in de belangrijke aspecten van inning en invordering. Je begrijpt wanneer aanmaningen, dwangbevelen en schuldsanering worden ingezet. Ook ben je je bewust van regels omtrent verjaring. De kennis die je in deze opleiding hebt opgedaan, kun je direct met vertrouwen toepassen in je baan, omdat je ook in de opleiding al met realistische opdrachten hebt geoefend.

Aanpak

In de opleiding ga je samen met medestudenten interactief aan de slag met verschillende onderwerpen die voor jou van belang zijn. Deze opleiding is onderdeel van de opleiding Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO).

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je bent nieuw of nog weinig ervaren binnen het vakgebied van inning en invordering. Je bent op zoek naar een opleiding die je met name algemene kennis over en vaardigheden voor deze onderwerpen biedt. Deze opleiding verzorgen wij op MBO-niveau.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:
Het invorderingsproces

 • Privacywetgeving/AVG
 • Hoofdlijnen invorderingsrecht
 • Invorderingsproces
 • Aanmaning
 • Aanslagbiljet
 • Dwanginvordering

Het dwangbevel

 • Uitvaardigen en betekenen van dwangbevelen
 • Recht van parate executie
 • Aanmaningskosten, betekeningskosten, invorderingsrecht
 • Invorderingsmogelijkheden
 • Bezwaar- en beroepsmogelijkheden
 • Versnelde invordering

Invorderings- en betaalmogelijkheden

 • Betalingsmogelijkheden
 • Beslag op (on)roerende zaken, onder derden
 • Overheidsinvordering
 • Loonvordering
 • De beslagvrije voet

Uitstel van betaling, verrekening en verjaring

 • Gegevens opvragen
 • Uitstel van betaling
 • Incassoreglement
 • Verrekeningsprocedure
 • Open en gesloten systeem
 • Verjaring, stuiting en schorsing

Kwijtschelding en schuldsanering

 • Kwijtschelding
 • Oninbaar lijden
 • Schuldsanering

Diploma

De opleiding rond je af met een digitaal examen. Wanneer je hiervoor een voldoende resultaat hebt behaald, ontvang je het diploma ‘Inning en Invordering Basis’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze opleiding duurt 2 maanden. Je hebt 5 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.699,-
Studiemateriaal
€ 50,-
Examenkosten
€ 210,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 125,-
Locatiekosten
€ 147,50
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.281,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Inning en Invordering Basis

Onderdeel van Belastingmedewerker Lokale Overheden (BMLO)

1e startmoment

10-02-2022

Niveau

MBO niveau

Duur

2 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.