Invorderingsambtenaar (IVA)

Direct aan de slag als invorderingsprofessional

1e startmoment

10-11-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

7 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Lokale belastingheffing en de daarmee samenhangende invordering is een vak apart. Wil je worden opgeleid tot gecertificeerd invorderingsambtenaar? Dan is deze opleiding iets voor jou. Na het volgen van de opleiding Invorderingsambtenaar (IVA) kun je in de volle breedte ingezet worden als het gaat om invordering. Je kunt je kennis en vaardigheden dus direct toepassen in de praktijk.

Jouw resultaat

Na het volgen van deze opleiding ken je de verschillende mogelijkheden en bevoegdheden voor invordering en kun je hierover beleidsmatig adviseren. Je kent je rol in bezwaar- en beroepsprocedures. Ook ken je alle (on)mogelijkheden van kwijtschelding. Kortom: je weet je kennis en vaardigheden op het gebied van invordering professioneel toe te passen in de praktijk.

Doelgroep

Je zoekt een opleiding op hoger niveau die, naast een solide basiskennis, ook specialistische kennis op het gebied van invordering geeft.

Aanpak

In vier modules maak je je de kern van inning eigen. Van wetgeving tot toepassing, het komt allemaal aan bod. Theorie en praktijk gaan hand in hand tijdens de bijeenkomsten. Wat je leert, pas je meteen toe in concrete opdrachten waardoor je het geleerde ook makkelijk in je eigen werkomgeving weet toe te passen.

Drie van de vier modules zijn ook los te volgen. Heb je hier interesse in? Kijk dan op onze website of neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Vooropleiding

Je werkt op een afdeling Invordering of je bent in het bezit van het diploma Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO). Daarnaast heb je de opleiding Werken met Heffing en Invordering met succes afgerond voordat je aan deze opleiding begint. De opleiding wordt op HBO-niveau verzorgd.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Invorderingsambtenaar (IVA)

Direct aan de slag als invorderingsprofessional

1e startmoment

10-11-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

7 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.