Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Taxateur onroerende zaken worden?

Op Woensdag, 2 Juni, 2021, 11:30

Heb je interesse in het vak van de taxateur (onroerende zaken)? Wij vertellen je wat het vak inhoudt, wat het verschil is tussen de taxateur en de WOZ-taxateur en hoe je taxateur wordt.

Lees meer
Thema's: Belastingen

Kijkje in het leven van de invorderingsambtenaar

Op Dinsdag, 13 April, 2021, 10:51

Lokale belastingheffing en de daarmee samenhangende invordering is een vak apart. Maar vooral een waardevol vak: je betekent écht iets voor burgers. Benieuwd wat een invorderingsambtenaar allemaal doet? Je leest het in dit artikel.

Lees meer
Thema's: Belastingen

Een goede uitvoering van de WOZ

Op Woensdag, 15 April, 2020, 14:44

De WOZ is de laatste tijd weer veel in opspraak. De WOZ-waardes zijn vastgesteld en gemeentes zijn erg druk met het behandelen van de bezwaren die dit oplevert. Maar kun je dat extra werk misschien ook verminderen of voorkomen?
Lees meer
Thema's: Belastingen

Leerpaden binnen de WOZ

Op Maandag, 30 Maart, 2020, 21:19

Wil je je specialiseren binnen de WOZ? Wij hebben een duidelijk overzicht voor je gemaakt van onze leerpaden. Hierin zie je per specialisatie de modules die je moet doorlopen om goed voorbereid te beginnen aan de officiële WOZ-examens.
Lees meer
Thema's: Belastingen

Training WOZ-medewerker

Op Maandag, 30 Maart, 2020, 21:14

Om je optimaal voor te bereiden op het officiële examen voor de basismodule WOZ-medewerker bieden wij de Training WOZ-medewerker aan. De training is ontwikkeld door Relinde Vos en Sebastiaan Polder, beide docent WOZ. Relinde vertelt meer over deze training, die volledig aansluit op de kwalificatiecriteria van de Waarderingskamer.
Lees meer
Thema's: Belastingen

Voldoe je al aan de kwalificatie-eisen binnen de WOZ?

Op Donderdag, 12 Maart, 2020, 13:22

Wil je als WOZ-medewerker jouw vakbekwaamheid laten testen? Dan is het prettig om te weten wat er van je wordt verwacht. Wij vertellen je welke kwalificatiecriteria er binnen jouw rol gelden.
Lees meer
Thema's: Belastingen

Voldoet u al aan de kwalificatie-eisen binnen de WOZ?

Op Vrijdag, 31 Januari, 2020, 16:55

Wilt u als WOZ-medewerker uw vakbekwaamheid laten testen? Dan is het prettig om te weten wat er van u wordt verwacht. Wij vertellen u welke eisen er voor u gelden.
Lees meer
Thema's: Belastingen

Specialisatiemogelijkheden binnen de WOZ

Op Vrijdag, 31 Januari, 2020, 16:47

De uitvoering van de WOZ bestaat uit een heleboel werkzaamheden. Denk aan het bijhouden en analyseren van gegevens, het taxeren van objecten, het communiceren met belanghebbenden en het correct afhandelen van juridische procedures. Allemaal taken die om specialistische kennis en vaardigheden vragen. Daarom zijn deze taken onderverdeeld in de volgende specialisaties:
  • Gegevensbeheerder
  • Juridisch specialist
  • Taxateur woningen
  • Taxateur niet-woningen
  • Coördinator
Lees meer
Thema's: Belastingen

Het belang van gekwalificeerde WOZ-medewerkers

Op Vrijdag, 31 Januari, 2020, 16:28

De Waarderingskamer heeft kwaliteitscriteria opgesteld waaraan WOZ-medewerkers moeten voldoen. Om te controleren of u aan de eisen voldoet, kunt u zich laten testen met het officiële WOZ-examen. Maar waarom is dat zo belangrijk?
Lees meer
Thema's: Belastingen

Belastingen waar u als financieel medewerker mee te maken krijgt

Op Dinsdag, 19 Februari, 2019, 13:28

Er zijn verschillende soorten belastingen die voor een gemeente gelden. U als financieel medewerker krijgt hier natuurlijk mee te maken. We gaan dieper in op welke dit zijn en hoe dit precies werkt.
 
Lees meer
Thema's: Belastingen

Thema's

Thema's