Toezicht en Handhaving Binnen het Sociale Domein

Integrale rechtmatigheidsaspecten en fraudealertheid

1e startmoment

08-12-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Gemeenten zien toe op de rechtmatigheid van de geleverde voorzieningen onder de Participatiewet, Wmo en Jeugdwet. Waar nodig treffen ze maatregelen om onrechtmatigheden te voorkomen, te stoppen of te signaleren. Hoe alert ben jij bij het signaleren van fraude en onrechtmatigheid? In deze training Toezicht en Handhaving Binnen het Sociale Domein bespreken we vormen van fraude, onrechtmatigheid en leer je het onderzoeken van signalen (toezicht) en het acteren op bevindingen in deze onderzoeken (handhaving). Door te oefenen met dagelijkse praktijkvoorbeelden leer je je kennis en vaardigheden van deze training, meteen toe te passen.

Jouw resultaat

Na afronding van deze training ben je op de hoogte van de wet- en regelgeving die geldt rondom toezicht en handhaving binnen het sociaal domein. Je weet welke mogelijkheden er zijn om fraude te voorkomen en te bestrijden. Je kent het (bestuurlijk) proces en weet hoe je een signaal van onrechtmatigheid kunt aanpakken.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor consulenten, fraudepreventiemedewerkers, toezichthouders, sociaal rechercheurs en handhavers die werkzaam zijn binnen de Participatiewet, Wmo en jeugdhulp.

Om deel te kunnen nemen aan deze training dien je te beschikken over een leer- of werkplek voor minimaal 4 uur per week, waarbij je te maken hebt met de uitvoering van taken binnen het sociaal domein.

Aanpak

Tijdens deze training wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt deze training optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Toezicht en Handhaving Binnen het Sociale Domein

Integrale rechtmatigheidsaspecten en fraudealertheid

1e startmoment

08-12-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.