Omscholen naar een baan met toekomstperspectief

Omscholen naar een baan met toekomstperspectief

Ben je werkzoekende en wil je je laten omscholen naar een baan met toekomstperspectief? Dan kun je mogelijk gebruikmaken van de Regeling tijdelijk scholingsbudget UWV. Op deze pagina lees je hoe dat werkt.
 

Kansrijke binnen de overheid

Niet alleen binnen de sectoren zorg, ICT en techniek is er een groot personeelstekort. Ook binnen de overheid zijn er beroepsgroepen die last hebben van een krappe arbeidsmarkt. Er is onder andere veel vraag naar: 

  • Bodemkundig onderzoekers
  • Bouwkundige toezichthouders en adviseurs
  • Weg- en waterbouwkundige toezichthouders en adviseurs
  • Beleidsmedewerkers ruimtelijke ordening 
  • Beleidsmedewerkers planologie
  • Beleidsmedewerkers milieu


In het kader van het scholingsbudget van UWV kunnen wij voor deze kansrijke beroepen verschillende opleidingen en trainingen voordelig aanbieden. Onderaan deze pagina vind je een overzicht van dit aanbod.

Gebruikmaken van de Regeling tijdelijk scholingsbudget UWV

Ben je een werkzoekende die recht heeft op een WW-uitkering en sluit een van onze geselecteerde opleidingen of trainingen aan op jouw interesses? Dan kun je via UWV de Regeling tijdelijk scholingsbudget UWV aanvragen en je laten inschrijven voor de opleiding. Op basis van je persoonlijke situatie en de door jou gekozen opleiding  bepaalt UWV de hoogte van je subsidie.
In principe wordt er voor iedere opleiding maximaal €2.500 ter beschikking gesteld, maar bij uitzondering kan daarvan worden afgeweken. Een UWV adviseur kan je meer vertellen over de voorwaarden van het scholingsbudget. 
 

Persoonlijk advies

Wil je meer weten over deze regeling of ben je op zoek naar persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 035 – 7 604 850 of vul ons contactformulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

De geselecteerde opleidingen en trainingen