Spoedcursus Bbz

Thema's

Thema's

Spoedcursus Bbz

Werk je bij de gemeente en ben je nu heel druk met de aanvragen van zelfstandig ondernemers die een beroep doen op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz)? Met een Spoedcursus Bbz zorgen wij ervoor dat je hen goed kunt helpen.
 

Een tijdelijke Bbz-regeling voor zelfstandig ondernemers

De Coronacrisis maakt het voor zelfstandig ondernemers lastig om de werkzaamheden draaiende te houden. Denk aan een evenementenbeveiliger die nu geen werk heeft, een café-eigenaar die zijn deuren tijdelijk heeft moeten sluiten of een kapster die momenteel niet in contact mag komen met haar klanten. De financiële gevolgen hiervan zijn groot. Daarom kunnen zelfstandig ondernemers nu tijdelijk gebruik maken van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Volgens deze regeling hebben zij 3 maanden recht op inkomensondersteuning voor hun dagelijkse levensonderhoud. De regeling geldt voorlopig tot 1 juni 2020.
 

De Spoedcursus Bbz

Heb jij als overheidsprofessional te maken met de Bbz-regeling en wil je goed kunnen omgaan met de onverwachte, extra werkzaamheden die dit momenteel met zich meebrengt? Daarvoor hebben wij een Spoedcursus Bbz ontwikkeld. Deze cursus duurt slechts een halve dag en kun je via een live-verbinding volgen in onze Virtual Classroom. De docent Willem Donders is specialist op het gebied van de Bbz en vertelt je alles wat je moet weten over de tijdelijke regeling voor zelfstandig ondernemers. Wat houdt de Bbz in? Voor wie is de regeling bedoeld? Hoe werkt een aanvraag en wat zijn de voorwaarden? Je leert de regeling direct in de praktijk toepassen. Zo ben jij straks in staat om zelfstandig ondernemers goed te helpen.
 

Schrijf je nu in voor de Spoedcursus Bbz

We bieden de spoedcursus 6 keer aan. Je kunt kiezen voor een ochtendcursus van 9.30 uur tot 12.30 uur of een middagcursus van 13.30 uur tot 16.30 uur op de volgende dagen:
- Donderdag 9 april
- Donderdag 16 april
- Donderdag 23 april

Je kunt je hier inschrijven. Wacht niet te lang, want we houden de groepen graag klein. Elke les bestaat uit maximaal 15 deelnemers, zodat de docent tijd heeft om individuele vragen te beantwoorden en er ruimte is om zelf ook praktijkcasussen aan te dragen.
 

Vragen?

Wil je meer weten over deze spoedcursus? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag. Je kunt hen bereiken via telefoonnummer 035 - 7 604 850 of het e-mailadres info@bestuursacademie.nl.

Thema's

Thema's