Concentratie verbeteren doe je zo

Thema's

Thema's

Concentratie verbeteren doe je zo

We kennen allemaal wel die momenten waarop het lijkt alsof onze gedachten overal naartoe schieten, behalve naar de taak die we eigenlijk moeten volbrengen. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige strategieën die je kunnen helpen om je concentratie te verbeteren.  

 

Stel prioriteiten 

Je herkent vast wel die dagen waarop je constant bezig bent met het beantwoorden van e-mails, het plegen van telefoontjes en het bijwonen van vergaderingen, maar aan het einde van de dag voelt het alsof je niets écht hebt bereikt. Het stellen van prioriteiten is hierbij cruciaal. Neem even de tijd om op te schrijven wat echt belangrijk is en focus je daarop. Zodra je deze keuzes hebt gemaakt, wordt het makkelijker om andere zaken af te wijzen. 

   

Beperk je telefoongebruik  

Het scrollen op sociale media kan een verleidelijke afleiding zijn, maar het kan ook je concentratie verminderen. Sterker nog, het kost je vervolgens steeds meer moeite om je voor langere tijd te concentreren. Leg je telefoon daarom weg of zet hem op stil, zodat je ongestoord kunt werken zonder telkens afgeleid te worden. 

 

Neem regelmatig rust  

Het nemen van pauzes kan wonderen doen voor je concentratie. Hoewel het misschien tegenstrijdig voelt, hebben je hersenen tijd nodig om informatie te verwerken. Neem dus regelmatig een moment van rust. Verlaat indien mogelijk je werkplek, maak een wandeling of maak een praatje met een collega om even te ontspannen. 

 

Focus op één taak tegelijk  

Hoewel het verleidelijk kan zijn om meerdere dingen tegelijk te doen, zijn onze hersenen hier eigenlijk niet voor gemaakt. Om echt productief te zijn, is het beter om al je aandacht te richten op één specifieke taak. Op deze manier benut je je concentratie optimaal. 

 

Schrijf het op 

Als je geconcentreerd bezig bent en een goed idee je te binnen schiet, noteer het dan kort in een notitieboekje en ga vervolgens verder met waar je mee bezig was. Op deze manier behoud je je focus, terwijl je ook jouw creatieve ideeën niet vergeet. 

 

Meer weten? Wij hebben een uitgebreid aanbod aan trainingen rondom persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden, deze vind je hier. Voor verdere vragen of meer informatie kun je contact met ons opnemen via 035 – 7 604 850 of mailen naar info@bestuursacademie.nl. Wij helpen je graag een training te vinden die bij je past. 

Thema's

Thema's