Nieuws & Actualiteiten

Hoe big data de rol van de strategisch adviseur gaat veranderen

Op Dinsdag, 26 Juni, 2018, 13:59

De laatste jaren is de rol van de strategisch adviseur ingrijpend veranderd. Waar u vroeger uw bestuur en andere stakeholders adviseerde binnen uw specialisme, wordt er nu een veel breder advies verwacht. Specialismen staan niet meer los van elkaar, maar zijn met elkaar verbonden. Dit betekent dat u als strategisch adviseur deze verbinding opzoekt en kennis moet hebben van een breed scala aan onderwerpen. Dat kunt u niet alleen. Samenwerken met uw omgeving is kritiek hierin, samen werkt u aan een visie.

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Wat betekent blockchain voor gemeenten?

Op Maandag, 4 Juni, 2018, 13:56

Blockchain heeft een steeds grotere impact op allerlei gemeentelijke processen. Maar wat is de meerwaarde van blockchaintechnologie voor gemeenten?

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Overheidsinstanties moeten een FG aanstellen

Op Woensdag, 9 Mei, 2018, 13:38

Overheidsinstanties moeten een FG aanstellen
Vanaf 25 zijn overheidsinstanties en publieke organisaties altijd verplicht om een functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aan te stellen, ongeacht het type gegevens dat ze verwerken.

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

De privacywet: haalt u de deadline?

Op Woensdag, 11 April, 2018, 09:56

Bent u klaar voor de Algemene Verordening Gegevens bescherming, die op 25 mei in werking treedt? De Bestuursacademie Nederland zet in een korte animatie uiteen waar het bij de AVG om draait.

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Blockchain, het mysterie ontrafeld

Op Woensdag, 28 Maart, 2018, 13:59

Niet de start-ups en hightechbedrijven, maar juist de overheid is de grootste afnemer van blockchaintechnologie. Dat was een van de verrassende eyeopeners tijdens de Masterclass Blockchain van blockchainexpert Oliver Rikken. 

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Extra geld voor opleiding privacy-ambtenaren

Op Woensdag, 7 Februari, 2018, 11:42

Nog iets meer dan 100 dagen en dan is het al zover: na een aanloopfase van 2 jaar kan vanaf 25 mei 2018 niemand nog onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook wel GDPR) uit. Deze nieuwe Europese privacywet brengt verplichtingen op het gebied van het verwerken van persoonsgegevens met zich mee voor bedrijven en overheidsorganisaties. Wie zich daar niet aan houdt, loopt het risico op een boete die kan oplopen tot 20 miljoen euro.

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Masterclass Blockchain

Op Maandag, 15 Januari, 2018, 14:14

Van de bitcoin heeft u waarschijnlijk wel eens gehoord. Maar wist u dat dit slechts een van de vele mogelijke toepassingen is van de blockchain-technologie? Wat is blockchain eigenlijk precies? Welke impact heeft blockchain op uw sector en uw werk? En wat kunt u zelf met blockchain? Kom voor de antwoorden naar de inspirerende Masterclass Blockchain op donderdag 8 maart 2018 in Utrecht, BCN Daltonlaan. 

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Databewustzijn: de nieuwe competentie voor overheidsmedewerkers

Op Vrijdag, 24 November, 2017, 13:28

Met frisse tegenzin begon adviseur Herrick Jellema aan een korte, verplichte cursus over privacy en gegevensbescherming. Maar zijn tegenzin ebde weg toen hij ontdekte dat hij in zijn werk meer met de AVG te maken heeft dan hij dacht. 

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Bent u klaar voor de AVG? Doe de quickscan

Op Maandag, 2 Oktober, 2017, 10:31

Van 25 tot en met 29 september was Den Haag het internationale centrum van de Cyber Security Week. Een week lang werden events over Cyber Security georganiseerd voor publieke en private organisaties. Van hackingworkshops tot escape rooms, van expertmeetings tot wargames, van IoT-labs tot matchmaking. 

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Is uw organisatie al klaar voor de nieuwe Europese privacywet?

Op Vrijdag, 8 September, 2017, 12:26

Vanaf 25 mei 2018 geldt de nieuwe Europese privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet stelt strenge eisen aan organisaties wat betreft het verwerken van persoonsgegevens. Overheidsinstanties zijn verplicht een Data Protection Officer (DPO) aan te stellen. 

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement