Nieuws & Actualiteiten

Thema's

Thema's

Informatiebeveiliging: bewustwording en actie vereist

Op Woensdag, 31 Januari, 2024, 14:54

Op dinsdag 6 februari 2024 is het Safer Internet Day. Dit jaar staat deze dag in het teken van ‘Inspiring change? Making a difference, managing influence and navigating change online.’ Dit thema benadrukt het belang van verandering, impact, invloed beheren en online verandering navigeren.

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Hoe goed is jouw organisatie digitaal beveiligd?

Op Woensdag, 7 Juni, 2023, 13:16

Als overheidsorganisatie is het extra belangrijk om digitaal goed beveiligd te zijn. Er worden steeds meer gegevens uitgewisseld via digitale kanalen, waardoor de kans op cybercrime toeneemt. Hoe goed is jouw organisatie digitaal beveiligd? 

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Meer aandacht nodig voor informatiebeveiliging

Op Woensdag, 1 Februari, 2023, 14:15

7 februari is het Safer Internet Day met als thema ‘Together for a better internet’. Op deze dag vragen we aandacht voor online veiligheid en digitale vaardigheden. En dat is nodig: Nederland loopt achter op het gebied van cybersecurity.

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Ethische dilemma’s rondom digitalisering in kaart

Op Vrijdag, 14 Oktober, 2022, 15:48

Digitalisering: volgens Yannick God geen doel op zich, maar een manier om maatschappelijke opgaven effectiever en efficiënter te behalen. Ethiek speelt daarbij een grote rol. Yannick vertelt hoe de gemeente Utrecht hiermee omgaat.
Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Digitalisering en de veranderende rol van de overheid

Op Maandag, 5 September, 2022, 12:35

De digitalisering levert kansen én risico’s op voor de overheid. Welke kansen en risico’s dat zijn en hoe je hier met onze training Overheid in Verandering effectief op kunt inspelen, lees je hieronder.

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Zicht op risico’s binnen de informatievoorzieningen

Op Dinsdag, 10 November, 2020, 09:09

Wil je meer zicht krijgen op de mogelijke risico’s binnen informatievoorzieningen in overheidsorganisaties en weten hoe je deze kunt verminderen of voorkomen? Lees dan snel verder! 

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Nederlanders steeds vaker slachtoffer van cybercrime

Op Vrijdag, 24 April, 2020, 08:48

Uit een onderzoek van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS) blijkt dat steeds meer Nederlanders het slachtoffer zijn van cybercrime. Ben jij al op je hoede?

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Wat is big data?

Op Donderdag, 11 Juli, 2019, 09:20

De hoeveelheid beschikbare data groeit enorm, omdat alles en iedereen online is. Het gaat inmiddels zo snel dat we het nog amper kunnen bijbenen. Die enorme berg gegevens noemen we big data. Deze gegevens zijn echter nutteloos als u ze niet kunt verzamelen, beheren, analyseren, interpreteren en toepassen. Kortom: als u geen verbanden of patronen kunt herkennen. Met big data kunt u grote, complexe hoeveelheden gegevens analyseren om verbanden te ontdekken. Op basis van die verbanden kunt u conclusies trekken en voorspellingen doen. Want data verzamelen en opslaan is één ding, maar u wilt ook iets met al deze informatie doen.

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Hoe big data de rol van de strategisch adviseur gaat veranderen

Op Dinsdag, 26 Juni, 2018, 13:59

De laatste jaren is de rol van de strategisch adviseur ingrijpend veranderd. Waar u vroeger uw bestuur en andere stakeholders adviseerde binnen uw specialisme, wordt er nu een veel breder advies verwacht. Specialismen staan niet meer los van elkaar, maar zijn met elkaar verbonden. Dit betekent dat u als strategisch adviseur deze verbinding opzoekt en kennis moet hebben van een breed scala aan onderwerpen. Dat kunt u niet alleen. Samenwerken met uw omgeving is kritiek hierin, samen werkt u aan een visie.

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Wat betekent blockchain voor gemeenten?

Op Maandag, 4 Juni, 2018, 13:56

Blockchain heeft een steeds grotere impact op allerlei gemeentelijke processen. Maar wat is de meerwaarde van blockchaintechnologie voor gemeenten?

Lees meer
Thema's: Informatiemanagement

Thema's

Thema's