SRM B Communicatieprofessional (BNP3)

6 maanden - vakopleiding tot junior communicatieadviseur/communicatiemedewerker B, beroepsniveau 3

1e startmoment

24-09-2021

Niveau

Training

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Geen organisatie of project is succesvol zonder communicatie. Dus is dit hét moment om je te ontwikkelen tot een allround communicatieprofessional. Deze veel gekozen vakopleiding geeft jou de impuls om te groeien naar het niveau van vakbekwame junior communicatieadviseur. Alle essentiële en actuele thema’s komen in deze praktijkgerichte opleiding aan bod: van interne communicatie en social media tot het maken van projectcommunicatieplannen en creatieve concepten. Doel is jouw professionele kennis en vaardigheden zo te verhogen, dat jij van maximale meerwaarde bent voor jouw opdrachtgevers en het communicatieteam. Al honderden communicatiecollega’s gingen jou voor in deze populaire opleiding. Met SRM B Communicatie op hun cv horen zij nu tot de meest gevraagde communicatieprofessionals bij bedrijfsleven en overheid. Deze opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner SRM.

Jouw resultaat

  • Je overziet de functie van communicatie binnen en buiten de organisatie
  • Je analyseert vraagstukken, segmenteert doelgroepen, formuleert doelstellingen
  • Je stelt effectieve plannen op voor in- en externe communicatieprojecten
  • Je ontwikkelt communicatiestrategieën voor projecten, content, online en social media
  • Je weet hoe je contact maakt met steeds lastiger bereikbare groepen
  • Je bent in staat interne medewerkers te betrekken
  • Je organiseert events, dialoog en participatie met stakeholders
  • Je adviseert en presenteert overtuigend jouw communicatieplan
  • Je managet de uitvoering van je plan
  • Je staat stevig in het vak, met aantoonbare meerwaarde voor jouw opdrachtgevers

Doelgroep

Wil je deze pittige opleiding naar Communicatie B/BNP 3 met succes kunnen volgen, dan is het een vereiste dat je al 1 tot 2 jaar werkzaam bent in een communicatie- of marketingfunctie. Dit kan zijn in het bedrijfsleven, bij de (semi)overheid, in de non-profit, bij een communicatieadviesbureau of als zzp'er. Je werkt op het niveau van Communicatie A/BNP 2, bijvoorbeeld als communicatieassistent of parttime medewerker van het communicatieteam. Dan biedt deze opleiding de noodzakelijke versterking van jouw vakkennis en vaardigheden.

Programma

Deze SRM-opleiding is geheel gericht op jouw ontwikkeling tot allround communicatieprofessional. Het uitgekiende programma combineert drie hoofdlijnen: verdieping van je vakkennis, versteviging van je vaardigheden en het versterken van je output. Je begint met de intensieve verkenning van het brede werkveld van communicatie, trends en de rol van stakeholders, actoren en ambassadeurs. Je oefent in het maken van doelgerichte plannen, ontwikkelen van strategieën, creëren van concepten en content, en het managen van on- en offline media. Je wordt effectiever en vaardiger in onderzoek, presentatie, adviseren en het meekrijgen van mensen. Zodat jij succesvol presteert als volleerd communicatiemedewerker of junior communicatieadviseur en bewijsbaar bijdraagt aan de doelen van de organisatie of het project waaraan jij meewerkt.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

SRM B Communicatieprofessional (BNP3)

6 maanden - vakopleiding tot junior communicatieadviseur/communicatiemedewerker B, beroepsniveau 3

1e startmoment

24-09-2021

Niveau

Training

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.