BOA Buitengewoon Opsporingsambtenaar Basisbekwaamheid

Gedegen voorbereiding op het landelijk examen

1e startmoment

06-10-2021

Niveau

Training

Duur

4 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) moet je bekwaam zijn in het uitoefenen van opsporingsbevoegdheden en het opmaken van een proces-verbaal. Deze training bereidt je voor op deelname aan het door het ministerie van Veiligheid en Justitie vastgestelde landelijk examen. Als je dit examen met goed gevolg aflegt, ontvang je het getuigschrift Buitengewoon Opsporingsambtenaar, dat nodig is om te kunnen worden aangesteld als BOA. Er is binnen de opleiding voldoende tijd om de stof goed in je op te nemen. Met de kennis die je opdoet in deze boeiende training, leg je een stevige basis om uiteindelijk als buitengewoon opsporingsambtenaar aan de slag te gaan.

Jouw resultaat

Nadat je deze training hebt gevolgd, ben je in staat het landelijk examen met goed gevolg af te leggen.

Na het succesvol afronden van het examen kun je aan de slag als buitengewoon opsporingsambtenaar,

Aanpak

In de training wordt veel aandacht besteed aan de voorbereiding op het examen. Zo oefen je intensief met de trainer de vaardigheden. Onze docenten kennen de dagelijkse praktijk van de BOA door en door. Zij leggen dan ook makkelijk verbanden tussen theorie en de praktijk. Het aantal kandidaten dat hierdoor in één keer slaagt voor het examen is bijzonder hoog.

Je volgt een deel van de training online. De theorie word je zo aangeboden op een leerzame en prettige manier. Ook krijg je een veelheid aan informatie aangereikt via video’s, achtergronden en opdrachten.

Het examen voor BOA Basisbekwaamheid zal afgelegd worden bij Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH). Voor het theoretische deel (rechtskennis) zal een schriftelijk examen worden afgenomen. De vaardigheden voor het uitschrijven van een combibon en gespreks- en benaderingstechnieken zullen door middel van een praktijkexamen (rollenspel) worden getoetst. Je moet je zelf voor het examen bij ExTH aanmelden. De kosten zullen door ExTH rechtstreeks met je worden verrekend.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je wilt de kennis en vaardigheden verwerven (MBO-niveau) die nodig zijn om het landelijk examen BOA succesvol af te leggen voor je toekomstige aanstelling als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) binnen de domeinen Openbare Ruimte, Milieu & Welzijn of Werk, Inkomen en Zorg.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
Staatsvormen in Nederland
Het Rijk, de provincie en de gemeente
Provinciale en gemeentelijke verordeningen

 • Wetgeving algemeen
 • Opsporingsambtenaren
 • De politieorganisatie
 • Bevoegdheid tot opsporen strafbare feiten
 • Rol instanties/personen bij opsporen strafbare feiten
 • Ambtsmisdrijven
 • Bescherming persoonsgegevens
 • Functie proces-verbaal
 • Wettelijke eisen proces-verbaal
 • Organisatie rechtspraak
 • Onderzoek ter terechtzitting
 • Aangifte/klacht
 • Toepasselijkheid Nederlandse strafwet
 • Strafbaarheid feiten
 • Begrippen schuld en poging in het strafrecht

Materieel en formeel strafrecht

 • Strafbaarheid rechtspersonen
 • Strafuitsluitingsgronden
 • Jeugdige personen
 • Toepassen dwangmiddelen

Begrippen heterdaad, aanhouden en voorgeleiden

 • Ophouden onderzoek
 • Rechten verdachte
 • Onderzoek aan kleding en lichaam
 • In beslag nemen van voorwerpen
 • Betreden van plaatsen
 • Combibon

Gespreksvaardigheden, gespreks- en benaderingstechnieken

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘BOA Buitengewoon Opsporingsambtenaar Basisbekwaamheid’ van Bestuursacademie Nederland.

Let op: pas na het behalen van het officiële examen bij Exameninstelling Toezicht en Handhaving mag je als BOA optreden.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training BOA Buitengewoon Opsporingsambtenaar Basisbekwaamheid duurt 4 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 35,-
Lesgeld
€ 1.299,-
Studiemateriaal
€ 99,50
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 100,-
Locatiekosten
€ 118,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.666,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

BOA Buitengewoon Opsporingsambtenaar Basisbekwaamheid

Gedegen voorbereiding op het landelijk examen

1e startmoment

06-10-2021

Niveau

Training

Duur

4 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.