Onboarding: help nieuw talent op weg

Thema's

Thema's

Onboarding: help nieuw talent op weg

Wilt u nieuwe medewerkers een goede start geven in uw overheidsorganisatie? Zodat ze zich in korte tijd thuis voelen en volop kunnen meedraaien? Wij helpen u op weg met een goed onboardingprogramma.

Nieuwe medewerkers

De bloeiende economie zorgt ervoor dat de strijd om talentvolle, gekwalificeerde overheidsprofessionals is losgebarsten. Organisaties steken veel tijd en energie in het aantrekken en behouden van nieuwe werknemers: pakkende vacatureteksten schrijven, kandidaten uitvoerig screenen en goede sollicitatiegesprekken voeren. Maar dan? Wat gebeurt er na het sollicitatieproces? Het ergste scenario: een werknemer wordt in het diepe gegooid en neemt binnen 3 maanden ontslag. Dit is te voorkomen met een goed onboardingprogramma.

Wat is onboarding?

Onboarding kunnen we het beste omschrijven als de eerste stap van een nieuwe medewerker in uw organisatie. Dit gaat veel verder dan een korte kennismaking op de eerste werkdag, uitleggen hoe de telefoon werkt en een voorstelrondje over de afdeling. Bij onboarding geeft u nieuwe medewerkers alle kennis, middelen en mogelijkheden die ze nodig hebben om goed te functioneren binnen uw organisatie.

Wat levert onboarding op?

Een goed onboardingprogramma levert u belangrijke voordelen op:

✔ Tevreden medewerkers

Door een goed onboardingprogramma voelen nieuwe medewerkers zich welkom. Ze weten wat hun rol is en voelen zich eerder thuis. Hierdoor ervaren zij meer werkgeluk. Hét ingrediënt voor een succesvolle organisatie.

✔ Meer betrokkenheid

Medewerkers die zich verbonden voelen met de organisatie verzuimen minder vaak, nemen meer initiatief, leven de regels en afspraken beter na en blijven langer in dienst.

✔ Hogere productiviteit

Hoe sneller medewerkers hun weg weten te vinden in de organisatie, hoe beter ze functioneren en presteren.

✔ Minder verloop

Wanneer onboarding begint bij het moment van recruitment, kiezen werkgever en werknemer bewust voor elkaar. Dit draagt eraan bij dat medewerkers minder gauw uw organisatie zullen verlaten.

✔ Kostenbesparend

U heeft lagere kosten voor het aantrekken en inwerken van nieuwe medewerkers.

✔ Een ambassadeur

U maakt van uw nieuwe medewerkers bevlogen en trotse ambassadeurs. Zij zijn de beste pr voor uw organisatie.

Een goede start voor uw medewerkers

Wilt u nieuwe medewerkers een goede start geven in uw organisatie? Zodat ze zich in korte tijd thuis voelen en volop kunnen meedraaien? Bij Bestuursacademie Nederland denken we met u mee. Wij helpen u graag met het samenstellen, organiseren of begeleiden van opleidingstrajecten die aansluiten bij uw onboardingprogramma. Nieuwe medewerkers kunnen dan workshops of trainingen volgen die goed aansluiten bij het werk in uw organisatie. Meer weten? Neem dan contact met ons op via 035 - 7 604 860. Of stuur een e-mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Thema's

Thema's