Introductieprogramma: help nieuw talent op weg

Thema's

Thema's

Introductieprogramma: help nieuw talent op weg

Wil je nieuwe medewerkers een goede start geven in jouw overheidsorganisatie? Zodat ze zich in korte tijd thuis voelen en volop kunnen meedraaien? Wij helpen je op weg met een goed introductieprogramma.
 

Krapte op de arbeidsmarkt

Veel openstaande vacatures en weinig personeel. Elk overheidsorganisatie heeft er in de afgelopen tijd wel mee te maken gehad. Soms blijven vacatures een lange tijd openstaan in de hoop hier een goede kracht voor te vinden. Organisaties steken veel tijd en energie in het aantrekken en behouden van nieuwe werknemers: pakkende vacatureteksten schrijven, kandidaten uitvoerig screenen en goede sollicitatiegesprekken voeren. Maar dan? Wat gebeurt er na het sollicitatieproces?
 

Nieuwe werknemers

In een nieuwe baan starten is al spannend genoeg voor jouw nieuwe werknemers. Dan is het natuurlijk heel fijn dat zij een goede en sterke start kunnen maken. Wanneer een nieuwe kracht zich niet goed verbonden voelt met de organisatie doordat hij/zij niet op de juiste manier welkom is geheten, bestaat er een grote kans dat de nieuwe werknemer er weer mee stopt. Vooral in een tijd als nu dat er genoeg mogelijkheden zijn om snel weer aan een nieuwe baan te komen. Met een goed introductieprogramma kun je dit voorkomen.
 

Wat is het introductieprogramma?

Het introductieprogramma kunnen we het beste omschrijven als de eerste stap van een nieuwe medewerker in jouw organisatie. Dit gaat veel verder dan een korte kennismaking op de eerste werkdag, uitleggen hoe de telefoon werkt en een voorstelrondje over de afdeling. Tijdens het introductieprogramma geef je nieuwe medewerkers alle kennis, middelen en mogelijkheden die ze nodig hebben om goed te functioneren binnen jouw organisatie.
 

Wat levert het introductieprogramma mijn organisatie op?

Een goed introductieprogramma levert je belangrijke voordelen op:

✔ Tevreden medewerkers

Door een goed introductieprogramma voelen nieuwe medewerkers zich welkom. Ze weten wat hun rol is en voelen zich eerder thuis. Hierdoor ervaren zij meer werkgeluk. Hét ingrediënt voor een succesvolle organisatie.

✔ Meer betrokkenheid

Medewerkers die zich verbonden voelen met de organisatie verzuimen minder vaak, nemen meer initiatief, leven de regels en afspraken beter na en blijven langer in dienst.

✔ Hogere productiviteit

Hoe sneller medewerkers hun weg weten te vinden in de organisatie, hoe beter ze functioneren en presteren.

✔ Minder verloop

Wanneer het introductieprogramma begint bij het moment van recruitment, kiezen werkgever en werknemer bewust voor elkaar. Dit draagt eraan bij dat medewerkers minder gauw jouw organisatie zullen verlaten.

✔ Kostenbesparend

Je hebt lagere kosten voor het inwerken van nieuwe medewerkers.

✔ Een ambassadeur

Je maakt van je nieuwe medewerkers bevlogen en trotse ambassadeurs. Zij zijn de beste pr voor jouw organisatie.
 

Een goede start voor jouw medewerkers

Wil je nieuwe medewerkers een goede start geven in jouw organisatie? Zodat ze zich in korte tijd thuis voelen en volop kunnen meedraaien? Bij Bestuursacademie Nederland denken we graag met je mee. Wij helpen je met het samenstellen, organiseren of begeleiden van opleidingstrajecten die aansluiten bij jouw op maat gemaakte introductieprogramma. Nieuwe medewerkers kunnen dan workshops of trainingen volgen die goed aansluiten bij het werk in jouw organisatie. Meer weten? Neem dan contact met ons op via 035 - 7 604 860. Of stuur een e-mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Thema's

Thema's