Incompanytraject gemeente Rotterdam

Thema's

Thema's

Incompanytraject gemeente Rotterdam

Een speciaal programma voor kwaliteitsmedewerkers Werk en Inkomen

Is een opleiding of training niet alleen interessant voor uzelf, maar ook voor uw collega’s? Of wilt u als leidinggevende dat uw medewerkers gezamenlijk een opleiding of training volgen? Bij ons kan dat, dankzij onze incompany- en maatwerktrajecten. Rinie van der Stelt vertelt over een traject dat hij organiseerde voor kwaliteitsmedewerkers Werk en Inkomen bij de gemeente Rotterdam.
 

Opleidingsbehoefte in het cluster Werk en Inkomen

Rinie, voorheen coördinator van het Educatiecentrum Leren & Ontwikkelen, Cluster Ondersteuning van de gemeente Rotterdam, vertelt over de opleidingsbehoefte in het cluster Werk en inkomen: “Binnen Werk en Inkomen hebben we te maken met een enorme hoeveelheid regelgeving die vaak verandert. Bijvoorbeeld als er verkiezingen zijn geweest. Daarnaast zijn we heel veel met burgers bezig, waardoor we snel in de schijnwerpers staan als er een keer iets minder goed gaat. Opleiden is daarom erg belangrijk.”
 

De doelgroep

Volgens Rinie kunnen de medewerkers binnen de organisatie onderverdeeld worden in 3 leerlijnen:

  1. Een leerlijn voor nieuwe medewerkers, zodat zij binnen 1 á 2 jaar voor 100% op het juiste niveau functioneren.
  2. Een leerlijn voor de huidige medewerkers, om hen op niveau te krijgen en te houden.
  3. Een leerlijn voor de uitblinkers. Door het aanbieden van ontwikkelingsmogelijkheden is het voor hen aantrekkelijker om in dienst te blijven.

“Een van de doelgroepen in deze leerlijnen bestaat uit de kwaliteitsmedewerkers Werk en Inkomen”, vertelt Rinie. “Voor het traject dat we voor deze doelgroep wilden ontwikkelen, zijn we uitgekomen bij Bestuursacademie Nederland. Een kleine groep van onze kwaliteitsmedewerkers Maatschappelijke Ontwikkeling heeft eerder de opleiding Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD) gevolgd. Deze kwaliteitsmedewerkers waren zo enthousiast over de opleiding, dat andere medewerkers ook graag een opleiding bij Bestuursacademie Nederland wilden volgen.”
 

Hulp van Bestuursacademie Nederland

Rinie: “Bestuursacademie Nederland heeft ons eerst geholpen met het opzetten van een nulmeting. Hieruit bleek wat medewerkers wel en juist niet goed doen. Op basis daarvan is vastgesteld wie welke modules moest volgen en is er een aangepast programma van de opleiding Juridisch Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD) ontwikkeld. Door het op deze manier aan te pakken, houden we leren leuk. Het is natuurlijk niet prettig als iemand zich tijdens een opleiding verveelt, omdat hij of zij alles eigenlijk al weet.”
 

De toegevoegde waarde van het traject

Inmiddels zijn al 15 medewerkers geslaagd en in het bezit van het waardevolle diploma van deze opleiding. “Door het organiseren van deze opleiding hopen we de burger uiteindelijk zo goed mogelijk te kunnen helpen en hem niet van loketje naar loketje te blijven sturen”, zegt Rinie. “Pas dan helpen we burgers écht.”
 

Meer weten over de mogelijkheden van een incompany- of maatwerktraject?

Elke organisatie is anders en heeft daarom ook andere leervragen en opleidingsbehoeften. Bij ons kunt u de inhoud van een opleiding of training volledig laten afstemmen op de wensen en behoeften van uw medewerkers en organisatie. Ook is het mogelijk om de casuïstiek vanuit uw organisatie de basis te laten vormen van het programma en het programma uit te voeren bij u op locatie.
 
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? We komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvende afspraak via telefoonnummer 035 7 604 860 of mailen naar incompany@bestuursacademie.nl

Thema's

Thema's