Leergang Operationeel Management Coördinatoren en Teamleiders

Thema's

Thema's

Leergang Operationeel Management Coördinatoren en Teamleiders

Als coördinator of teamleider bent u verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen uw team of afdeling. Maar hoe stuurt u uw team goed aan? Hoe stimuleert u mensen om het beste uit zichzelf te halen? En welke rol heeft u daarin als coördinator of teamleider? Ontdek het in onze Leergang Operationeel Management voor Coördinatoren en Teamleiders.

Uw rol als teamleider en coördinator

Als coördinator of teamleider bent u verantwoordelijk voor het aansturen en coachen van uw medewerkers. U werkt aan de prestaties van uw team en uw eigen persoonlijke ontwikkeling. Het dagelijkse accent van uw functie ligt op het leidinggeven: het voeren van een op een gesprekken, het sturen op inhoud en processen, verzuimbegeleiding en het organiseren van werkoverleggen. Ook bewaakt u de positie van het team en de belangen van uw organisatie. Daarbij moet u goed kunnen inspelen op het politiek-bestuurlijke krachtenveld waarin u zich begeeft.

Een opleiding voor teamleiders en coördinatoren

De Leergang Operationeel Management voor Coördinatoren en Teamleiders geeft u de handvatten om uw managementvaardigheden verder te ontwikkelen. Door theorie en praktijk af te wisselen leert u nieuwe kennis en vaardigheden direct toe te passen. De docenten hebben hierbij aandacht voor uw persoonlijke vragen en ontwikkeling. Zij leren u wat u nodig hebt en hoe u dat kunt toepassen. Zo oefent u met situaties waar u als teamleider mee te maken hebt. Denk hierbij aan het motiveren van medewerkers en het omgaan met lastige situaties.

Wat leert u tijdens de opleiding?

  • De 4 kerncompetenties van de operationele manager: coach, uitvoerder, ondernemer en veranderaar
  • Leidinggevende en communicatieve vaardigheden
  • Inzicht in uw persoonlijke drijfveren en in die van anderen
  • Praktische theorieën over HRM, financiën, bedrijfsvoering, communicatie en coaching
  • Omgaan met een politieke omgeving
  • Handvatten voor praktische situaties, zoals medewerkers feedback geven en het voeren van effectieve werkoverleggen

Voor wie?

U bent teamleider, eerste medewerker of coördinator en u geeft leiding op operationeel niveau. U bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en wilt uw eigen team medewerkers naar mooie resultaten begeleiden. U wilt daarom uw kennis en vaardigheden op het gebied van leidinggeven verder ontwikkelen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze opleiding? Klik dan hier. Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 604 850. Zij informeren u graag over de mogelijkheden van deze leergang.

Thema's

Thema's