Trainingsprogramma Het Vak van Beleidsadviseur

De beleidsadviseur van de toekomst

1e startmoment

14-12-2021

Niveau

Training

Duur

9 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De rol van beleidsadviseur binnen de lokale overheid verandert. De focus komt steeds meer te liggen op de vaardigheden van een adviseur, in plaats van op zijn vakinhoudelijke kennis. In dit trainingsprogramma ga je op een praktijkgerichte manier aan de slag met vaardigheden als het schrijven en maken van beleid, het geven van presentaties en het effectief adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving. Zo groei je uit tot een succesvol beleidsadviseur en haal je het beste uit jezelf.

Jouw resultaat

Na afloop weet je als beleidsadviseur het verschil te maken. Je maakt beleid en schrijft beleidsstukken met lef en overtuigingskracht. Ook kun je inspirerende presentaties houden en je boodschap helder overbrengen aan je publiek. Hierbij houd je rekening met de belangen en emoties die met politiek of maatschappelijk beladen onderwerpen samengaan. Daarnaast ben je in staat om adviezen met impact te geven, waarnaar geluisterd wordt.

Doelgroep

Je bent een (beginnend) beleidsadviseur en je wilt je vaardigheden en competenties verder ontwikkelen.

Aanpak

Voordat je begint aan dit trainingsprogramma geef je via een online intake aan wat je specifieke leerdoelen zijn. De trainer zorgt ervoor dat je oefent met de elementen die voor jouw leerdoelen van belang zijn.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 3 trainingen. In de training Beleid Maken en Beleid Schrijven krijg je inzicht in het beleidsproces. Ook leer je je beleid vertalen in goed leesbare beleidsnota's. Tijdens de training staat de praktijk centraal en kun je eigen beleidsteksten meenemen en inbrengen. Tijdens de training worden ze geanalyseerd en beoordeeld door zowel de trainer als je mededeelnemers.

In de training Dynamiek in Presenteren leer je je toehoorders boeien en inspireren. Door middel van een aantal technieken leer je je persoonlijke presenteerstijl kennen en wordt je zelfvertrouwen vergroot.

In de module Effectief adviseren in de publieke sector ga je direct vanuit de theorie aan de slag met je eigen praktijksituatie. Zo krijg je inzicht in het adviesproces en de verschillende rollen en oefen je meteen met je rol als adviseur. Duidelijk communiceren is hierbij erg belangrijk. Daarnaast speelt beïnvloeden een grote rol. Dit staat dan ook centraal in de oefeningen tijdens het programma.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Trainingsprogramma Het Vak van Beleidsadviseur

De beleidsadviseur van de toekomst

1e startmoment

14-12-2021

Niveau

Training

Duur

9 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.