4 tips om uw persoonlijke uitstraling te vergroten

Thema's

Thema's

4 tips om uw persoonlijke uitstraling te vergroten

Ieder mens is bijzonder en beschikt over unieke kwaliteiten. De een is alleen beter in staat om dat uit te stralen dan de ander. Wilt u ook uw persoonlijke uitstraling vergroten? En krachtiger overkomen in zowel uw werk- als privéleven? Wij geven u 4 tips.

Tip 1: Vergroot uw zelfinzicht

Zelfinzicht is de sleutel tot succes. Bij zelfkennis heeft u inzicht in uw eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Wanneer u uzelf kent, dan weet u:

  • Waar u goed in bent.
  • Wat uw valkuilen zijn.
  • Waar uw grenzen en mogelijkheden liggen.
  • Wat uw energiegevers en energievreters zijn.
  • Wat u motiveert of demotiveert.
  • Wat uw persoonlijke waarden en normen zijn.

Tip 2: Wees eerlijk en oprecht

Het werken aan uw persoonlijke uitstraling doet u niet met een toneelstukje. U verbetert zich niet door een verhaal uit uw hoofd te leren of alleen te zeggen wat u denkt dat de ander wil horen. Juist niet. Mensen prikken daar meteen doorheen. Uitstraling komt van binnenuit en heeft te maken met passie en bezieling. U heeft verbinding met uw gevoelens, kwaliteiten en drijfveren en gebruikt deze actief in uw communicatie met anderen. Mensen waarderen dit en zullen zich automatisch tot u aangetrokken voelen.

Tip 3: De buitenkant versterkt de binnenkant

Bij persoonlijke uitstraling is uw buitenkant net zo belangrijk als uw binnenkant. Besteed daar dan ook uitgebreid aandacht aan. Wat wilt u uitstralen? Komt uw uitstraling overeen met uw boodschap? En uw zelfbeeld? Zorg ervoor dat u een balans vindt tussen uw ‘doen’ en uw ‘zijn’. Belangrijk om op te letten zijn uw kleding, stemgebruik en lichaamstaal.

Tip 4: Geef niet op en laat uzelf zien

Misschien denkt u wel dat persoonlijke uitstraling aangeboren is. Sommige mensen hebben het van nature en andere niet. Zij krijgen alles gedaan wat ze willen en hoeven hier geen moeite voor te doen. Maar niets is minder waar! Het zit in iedereen. U moet het alleen naar boven zien te halen. Dat doet u door veel te oefenen, bijvoorbeeld door het volgen van een training. Zo leert u het beste uit uzelf te halen en uit te stralen wat u wilt.

Werken aan uw persoonlijke uitstraling?

Uw persoonlijke uitstraling vergroten en leren hoe u toegankelijk en tegelijkertijd krachtig overkomt? Volg dan onze training Persoonlijke Kracht en Uitstraling. Wilt u ook andere competenties en vaardigheden verder ontwikkelen? Bekijk dan hier ons complete aanbod van vaardigheidstrainingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 604 850. Wij helpen u graag om een opleiding of training te vinden die bij u past.

Thema's

Thema's