Professional Master Integrale Lokale Armoedebestrijding

Integrale beleidsvorming op gebied van armoede en schuldenbestrijding

1e startmoment

November 2021

Niveau

Professional Master

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Armoede en schuldenbestrijding staan hoog op de politieke agenda. Het heeft immers grote consequenties voor de betrokkenen. Zo is bekend dat armoede niet alleen het financiële budget op de proef stelt, maar ook tot sociale uitsluiting en gezondheidsproblemen kan leiden. In Nederland is het armoede- en schuldenbeleid voor een belangrijk deel gedecentraliseerd. De uitdaging van de beleidsadviseurs en projectleiders armoedebestrijding is om, naast beleid, gebaseerd op heldere visie en meetbare doelstellingen, ook voor samenhang te zorgen met aanverwante beleidsterreinen en zo tot een efficiënt integraal lokaal beleid te komen. Hoe werk je efficiënt samen om tot een gezamenlijke strategie voor aanpak van armoede en schulden te komen? In deze Professional Master leer je armoede- en schuldenbeleid te onderzoeken en gericht vorm te geven en te implementeren.

Jouw resultaat

Na afloop van deze Professional Master ben je op de hoogte van de context waarin armoede en schulden ontstaan en weet je wat het lokaal beleid is op dit gebied. Door jouw kennis over dit onderwerp en over beleidsvorming kun je het bestaande beleid verder professionaliseren.

Doelgroep

Dit programma is ontwikkeld voor beleidsadviseurs en managers binnen de lokale overheid en hun ketenpartners. Doel is om het armoede- en schuldenbeleid gericht op de lokale situatie te onderzoeken en deze op een efficiënte en integrale manier aan te pakken.

Aanpak

Je volgt 2 Masterclasses waarin je inzicht verwerft over armoede, schuldhulpverlening en over beleidsvoering op dit gebied. Verschillende opdrachten worden direct aan je eigen ervaring en werkpraktijk gekoppeld waardoor je direct de voordelen ervaart van je studie.

Incompany

Uiteraard kun je deze Professional Master ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Professional Master Integrale Lokale Armoedebestrijding

Integrale beleidsvorming op gebied van armoede en schuldenbestrijding

1e startmoment

November 2021

Niveau

Professional Master

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag en E-learning

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.