Leiderschap en management voor de Rijksoverheid

Leiderschap en management voor de Rijksoverheid

Wil je als manager bij het Rijk de mensen, middelen en budgetten in jouw team nog beter inzetten? Onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management helpen je op weg....

Lees meer

Wil je als manager bij het Rijk de mensen, middelen en budgetten in jouw team nog beter inzetten? Onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management helpen je op weg....

Lees meer

Wil je als manager bij het Rijk de mensen, middelen en budgetten in jouw team nog beter inzetten? Onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management helpen je op weg....

Lees meer

Leiderschap en management voor de Rijksoverheid: 41 opleidingen

Masteropleiding (6) In een Masteropleiding kun je de kennis die je in een Bachelor hebt opgedaan verder verdiepen of juist verbreden. Wanneer je een Masteropleiding hebt afgerond, ontvang je een Mastergraad. Onze opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen en worden internationaal erkend op de arbeidsmarkt.

Masterclass (8) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO niveau (13) Onze HBO-programma’s bieden je complete programma’s met alles wat je nu nodig hebt. Snel en direct toepasbaar in je eigen werk. Daarnaast zijn deze programma’s een goede start als je de ambitie hebt om verder te studeren en zelfs een erkende HBO Bacheloropleiding te volgen.

Training (10) Tijdens een training staan je eigen praktijk en het ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kun je direct in je eigen werkomgeving toepassen.

Post Bachelor (2) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

Wil je als manager bij het Rijk de mensen, middelen en budgetten in jouw team nog beter inzetten? Onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management helpen je op weg.

De veranderende rol van managers bij de Rijksoverheid

De huidige tijd vraagt om een andere rol van jou als manager en om een andere manier van leidinggeven aan je team. Je krijgt veel meer te maken met zelfsturende teams die autonoom werken aan maatschappelijke opgaven. Die teams hebben een andere vorm van begeleiding nodig. Meer gebaseerd op vertrouwen en minder op aansturing van bovenaf. Ook wordt de roep groter om authentiek en persoonlijk leiderschap. Tegenwoordig ben je namelijk steeds meer een voorbeeld voor je team. Het is dus heel belangrijk om jezelf als manager bij de Rijksoverheid te blijven ontwikkelen.
 

Wat je als manager bij de Rijksoverheid moet kennen en kunnen

De rol van manager vraagt best veel van je. Vakinhoudelijke kennis is nog steeds belangrijk, maar niet voldoende. Goede communicatieve, leidinggevende én sociale vaardigheden tellen tegenwoordig ook zwaar mee. Denk bijvoorbeeld aan vaardigheden als inspireren, verbinden, luisteren en motiveren. Onze managementopleidingen helpen je bij het ontwikkelen van de vaardigheden en de kennis die je nodig hebt als manager bij een publieke organisatie.
 

Onze top 3 opleidingen en trainingen over leiderschap en management

Wil jij sterker worden in het inspireren en motiveren van je team, zodat jullie succesvol de gewenste resultaten behalen? Ontdek dan onze opleidingen en trainingen over leiderschap en management. Momenteel zijn dit de 3 populairste:
 

Programmamanagement 

Wat is je rol als programmamanager? En hoe vul je die effectief in? Tijdens de training Programmamanagement leer je bijvoorbeeld meer over visie, instrumenten en aansturing. Daarbij maak je zelf een programmaplan. Belangrijk pluspunt: wat je leert kun je direct toepassen in je eigen werkomgeving.

Leergang Operationeel Management voor Coördinatoren en Teamleiders

Ontdek hoe je jouw teamleden het beste begeleidt en aanstuurt. Waar ligt jouw kracht als leidinggevende? Hoe geef je invulling aan je rol, zodat deze goed bij jou als persoon past? En hoe zorg je voor een motiverende en fijne werksfeer? De Leergang Operationeel Management voor Coördinatoren en Teamleiders helpt je om alles uit je team en uit jezelf te halen. 

Projectmatig Werken binnen de Overheid

Een project soepel en voorspelbaar laten verlopen, hoe doe je dat? Je leert het in de training Projectmatig Werken binnen de Overheid. Ook de persoonlijke vaardigheden die je nodig hebt om effectief om te gaan met je groepsleden, managers en opdrachtgevers komen aan bod.

 
Heb je vragen over een opleiding of training? Of wil je weten welk programma het beste bij jou past? De opleidingsadviseurs van Bestuursacademie Nederland zijn bereikbaar via 035 – 7 604 850 en info@bestuursacademie.nl.