Nieuwe Omgevingswet - eenvoudiger, sneller en goedkoper

Nieuwe Omgevingswet - eenvoudiger, sneller en goedkoper

Omgevingswet: omgevingsrecht versimpeld

In 2019 gaat de nieuwe Omgevingswet in. In de Omgevingswet zijn 26 bestaande wetten op het gebied van de fysieke leefomgeving samengevoegd. Hierdoor hoeven burgers nog maar 1 omgevingsvergunning aan te vragen. Bovendien kan de gemeente of provincie deze aanvraag een stuk sneller afhandelen. De toekomstige Omgevingswet maakt omgevingsrecht dus eenvoudiger voor alle betrokken partijen.

Veel ruimte voor eigen initiatief

Dankzij de Omgevingswet 2018 kunnen burgers vanaf 2018 in één oogopslag zien welke regels voor ruimtelijke projecten van toepassing zijn in hun omgeving. Bovendien is er binnen de regels omgevingswet veel ruimte voor eigen initiatief. Verder hebben burgers met de Omgevingswet meer te vertellen over hun directe omgeving. Zo kunnen ze bijvoorbeeld met overheid en ontwikkelaars meedenken over grote bouwprojecten.

Opleidingen en trainingen Omgevingswet

De nieuwe Omgevingswet heeft gevolgen voor alle overheidsorganisaties die zich met de fysieke leefomgeving bezighouden. Zij moeten zich goed op de wet voorbereiden. Bestuursacademie Nederland werkt momenteel aan een compleet pakket opleidingen en trainingen om u hierbij te ondersteunen. Nu al kunt u bij ons terecht voor de training Nieuwe Omgevingswet. Hierin leert u in 1 dag alles wat u moet weten over de Omgevingswet. Allerlei relevante aspecten op het gebied van ruimtelijke ordening en ruimtelijke ontwikkelingen komen aan bod. Zo bent u straks uitstekend op de hoogte van het toekomstige Omgevingsrecht.

Bekijk hier het totale opleidingsaanbod rondom de omgevingswet: 

Nieuwe Omgevingswet binnen uw organisatie

Waarschijnlijk zijn er binnen uw organisatie meerdere medewerkers die goed voorbereid moeten zijn op de toekomstige Omgevingswet. In dat geval kunt u ook bij Bestuursacademie Nederland terecht voor een maatwerktraject. We kunnen een van onze open trainingen of opleidingen Omgevingswet verzorgen binnen uw organisatie, maar ook een programma ontwikkelen dat volledig is afgestemd op de behoeften van uw organisatie. Wij denken graag met u mee over hoe de gevolgen van de Omgevingswet 2018 binnen uw organisatie in goede banen kunnen worden geleid!