banner

Opleidingen Leerplicht

HBO niveau

(Vak)opleiding

Training

Opleidingen en trainingen

Van een strafrechtelijke naar een methodische, preventieve aanpak van schoolverzuim. Deze ontwikkeling vindt nu plaats. Niet alleen wettelijk kaders krijgen de aandacht, maar ook intensieve samenwerking met onder meer jeugdzorg, Veilig thuis, onderwijsinstellingen en MEE. In haar Trend- en signaleringsrapport geeft MEE Nederland aan zich zorgen te maken over thuiszitters. MEE beschrijft dat met name de thuiszittende kinderen met autisme, die HAVO of VWO aankunnen, door een beperkt aanbod in passend onderwijs buiten de boot vallen.

Werk aan de winkel voor leerplichtambtenaren en RMC-medewerkers. Zij kunnen hun kennis (verder) ontwikkelen in een training of opleiding Leerplicht van Bestuursacademie Nederland.

Uw praktijk centraal

De praktijk staat in al onze opleidingen centraal. Bestuursacademie Nederland werkt bovendien uitsluitend met docenten die zelf uit de leerplichtpraktijk komen. Zij weten wat er op uw vakgebied speelt en waar u in uw werk tegenaan loopt. Het voordeel daarvan is dat u tijdens de bijeenkomsten meteen tot de kern komt. Zo is het rendement van uw opleiding of training optimaal.

Ook maatwerk mogelijk

Bestuursacademie Nederland stemt alle programma’s af op de specifieke leerbehoeften van de cursisten. Wilt u een aantal medewerkers dezelfde opleiding of training laten volgen op een locatie naar keuze? Dat kan. Het is ook mogelijk een maatwerkproject te volgen. Zo kunnen we een variant op maat snijden op basis van onze open trainingen en opleidingen. Geeft u de voorkeur aan een programma dat exact aansluit op uw organisatie? Geen probleem. Lees meer over Incompany en Maatwerk.

Vraag gratis aan

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren