Een kijkje in de toekomst met deze interessante podcasts

Thema's

Thema's

Een kijkje in de toekomst met deze interessante podcasts

Ontwikkelingen in de maatschappij hebben effect op onze toekomst en manieren van werken. Wil je goed op de hoogte blijven, zodat je in jouw werk bij overheid vroegtijdig kunt inspelen op veranderingen? Houd dan deze podcasts in de gaten:
 

Future Shock

Hoe gaan we als samenleving om met continue verandering? In de podcast Future Shock helpen verschillende denkers en doeners je bij het schetsen van een beeld van de toekomst. Elke 2 weken verschijnt er een nieuwe aflevering, dus actueler kan het niet. Onderwerpen die je kunt verwachten? Eerder verschenen er onder andere podcasts over: 

  • Het transparanter, eerlijker en veiliger maken van het internet nu nepnieuws complottheorie├źn en dataroof toenemen. 
  • Hoe volgens viroloog Marion Koopmans in de toekomst nieuwe virusuitbraken voorkomen kunnen worden.
  • Hoe voorkomen kan worden dat burgers het vertrouwen in de politiek verliezen.


Van alles wat dus!
 

Listening tot he future podcast

In deze tech-podcast gaat Jarno Duursma (technologie-expert, trendwatcher, publicist en spreker) in gesprek met experts uit de digitale wereld over de ontwikkelingen die zij zien en in de toekomst verwachten. Zo was recent Kees Verhoeven van D66 te gast om te praten over onderwerpen als het kennisniveau van Eerste en Tweede Kamerleden rondom digitalisering en de maatschappelijke machtspositie van technologiebedrijven. Wouter van Noort van NRC praat je bij over hoe de wereld er over 2 jaar uitziet nu we druk zijn met zaken als technologie, transitie, klimaat, veranderende steden en corona. Ook interessant: een podcast over kunstmatige intelligentie in de zorg. In hoeverre vertrouwen we straks op slimme software en welke taken laten we die software overnemen van de mens?
 

Podcasts RADIO 

De Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) publiceert een aantal podcasts over de digitale ontwikkelingen door COVID-19: de digitaliseringsepidemie. Door het coronavirus en de noodzaak om zoveel mogelijk vanuit huis te werken, moesten veel processen en diensten plotseling gedigitaliseerd worden. Wat is er de afgelopen tijd veranderd en hoe zal dat zich verder ontwikkelen in de toekomst? Onder andere de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming en het belang om ook na COVID-19 nog steeds digitale besluiten te mogen nemen wordt besproken.
 

Fan van politieke podcasts?  

Ook daarvan hebben wij er een aantal voor je op een rij gezet: Politieke podcasts om naar te luisteren.

Thema's

Thema's