Studente Evi aan het woord: “Dankzij de training kan ik opdrachtgevers beter adviseren.“

Thema's

Thema's

Studente Evi aan het woord: “Dankzij de training kan ik opdrachtgevers beter adviseren.“

Evi werkt als communicatieadviseur op het gebied van gebiedsontwikkeling en volgde recent onze training Gebiedsontwikkeling: Het Proces. We vroegen haar wat ze van de training vond en hoe het was om weer ‘naar school te gaan’.
 

Even voorstellen: Evi Winnubst

Evi Winnubst is 25 jaar en werkt voor Bureau Buhrs in Amsterdam; een adviesbureau op het gebied van gebiedsmarketing, participatie, communicatie en gedragsverandering, dat voornamelijk werkt voor overheden en andere organisaties die te maken hebben met gebiedsontwikkeling. Momenteel werkt Evi via een detachering bij gemeente Amsterdam als communicatieadviseur voor zeven ontwikkelbuurten in stadsdeel Noord. “Ik houd me voornamelijk bezig met communicatie en participatie rondom fysieke en sociale verandering en vernieuwing in de buurten. Ik communiceer over alles wat er binnen de ontwikkelbuurten gebeurt. Momenteel werken we bijvoorbeeld aan het project ‘Buurt Maken’, waarbij er een budget beschikbaar wordt gesteld voor bewoners om de buurt op te knappen. Maar het kan ook gaan om het plaatsen van een nieuwe speeltuin, meer groen en bankjes, sporttoestellen of een sociale activiteit.
 
Om buurtbewoners te informeren en op te roepen om hun ideeën met ons te delen, schrijf ik onder andere nieuwsbrieven, flyers en content voor social media en de website. Dat is heel leuk en dynamisch. Zeker omdat ik voor elke buurt met een ander team werk en met verschillende collega’s schakel. Ook is het leerzaam. Er wonen veel laaggeletterden in deze buurten en daarvoor moet ik op B1-niveau schrijven. Daar had ik hiervoor nog niet echt ervaring mee.”
 

Waarom heb je gekozen voor de training Gebiedsontwikkeling: Het Proces?

“Ik merkte vooral bij Bureau Buhrs dat ik achtergrondinformatie miste. Ik heb Media, Informatie & Communicatie gestudeerd en daardoor echt een communicatieachtergrond. Ik miste kennis over de processen rondom gebiedsontwikkeling. Hoe werkt een bestemmingsplanprocedure? Wat gaat er allemaal aan vooraf voordat er daadwerkelijk een nieuwe woonwijk of nieuw flatgebouw staat? Welke partijen zijn hierbij betrokken? Ik denk dat ik opdrachtgevers beter kan adviseren als ik meer kennis heb van deze processen.”
 

Hoe was het om weer in de schoolbanken te zitten?

“Het viel me erg mee. Ik merk dat ik het juist weer heel leuk vind om naast mijn werk nog bij te leren. Het heeft iets aangewakkerd. Ik heb al een tijd boeken thuis liggen over online marketing, fotografie en gedragsverandering en ik heb nu zin om die er weer bij te pakken en nog meer te leren”, vertelt Evi enthousiast. “Daarbij was het interessant om de klassikale variant te volgen, omdat ik met mensen in de klas zat uit dezelfde branche. Allemaal mensen waarmee ik in mijn werk veel te maken zou kunnen hebben. En de training was goed te combineren met mijn werk. Ik had elke twee weken maar één dag een bijeenkomst en hoefde hiervoor niet veel voor te bereiden. Ik moest alleen af en toe wat hoofdstukken uit een studieboek lezen. Dat was prima te doen in de trein of op een doordeweekse avond.”
 

Kun je in de praktijk met het geleerde aan de slag?

“Ik kan het bij gemeente Amsterdam nog niet helemaal toepassen, maar ik merk wel dat dingen op hun plek vallen en dat ik bepaalde zaken beter in beeld heb. Bij Bureau Buhrs ga ik er meer aan hebben, omdat ik daar vaak opdrachtgevers advies moet geven over nieuwe projecten en gesprekken met ze heb over het proces van ontwikkelingen en hun voortgang daarin.
 
Tijdens de training hebben we ook geoefend met de ethische kant van participatie, wat ik erg interessant vond. Zo’n onderwerp en bijvoorbeeld het financiële deel van het proces kom ik in mijn werk als junior adviseur nog niet echt tegen, maar ik weet natuurlijk niet wat de toekomst brengt. Misschien dat ik ooit binnen gebiedsontwikkeling een andere stap zet, waarbij ik die kennis wel nodig heb. De training bood me dus ook de kennis om eventueel te investeren in de toekomst.”
 

Heb je nog een motiverende boodschap voor collega’s bij de overheid die ook een opleiding of training overwegen te volgen?

“Ik zou je aanraden om het gewoon te doen. Je kunt er heel veel van leren en het kan helpen om te ontdekken waar je goed in bent, wat er nog meer is of hoe je eventueel je loopbaan verder wilt vervolgen. Voor mij was deze training een mooie bevestiging dat ik op mijn plek zit, want ik werd tijdens de bijeenkomsten extra enthousiast van de onderwerpen die betrekking hadden op communicatie en participatie. Als het dan, net als bij mij, goed te combineren is met je werk, heb je in mijn ogen weinig te verliezen.”
 
Heeft Evi’s verhaal je overtuigd om ook een opleiding of training te gaan volgen? Neem dan eens een kijkje in ons opleidingsaanbod. Voor een passend opleidingsadvies of meer informatie kun je contact opnemen met een van onze adviseurs via 035 – 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.

Thema's

Thema's