Training WOZ-medewerker

Thema's

Thema's

Training WOZ-medewerker

Om je optimaal voor te bereiden op het officiële examen voor de basismodule WOZ-medewerker bieden wij de Training WOZ-medewerker aan. De training is ontwikkeld door Relinde Vos en Sebastiaan Polder, beide docent WOZ. Relinde vertelt meer over deze training, die volledig aansluit op de kwalificatiecriteria van de Waarderingskamer.
 

Waarom is deze training ontwikkeld?

“Vroeger was er maar 1 officieel WOZ-examen. Helaas bleek het in de praktijk niet voor alle WOZ-medewerkers haalbaar om dit examen te behalen. Binnen de WOZ bestaan namelijk 20 verschillende rollen met elk hun eigen specialiteiten. Al die rollen zijn moeilijk te omvatten in 1 examen”, vertelt Relinde. “Daarom heeft de Waarderingskamer op basis van kwalificatiecriteria 6 nieuwe WOZ-modules ontwikkeld: de basismodule WOZ-medewerker en 5 specialisatiemodules. De examens van al deze modules worden afgenomen door SVMNIVO.” Naar aanleiding van deze veranderingen heeft de Bestuursacademie het aanbod met WOZ-opleidingen aangepast. Met de Training WOZ-medewerker bereiden we studenten voor op het examen van de basismodule WOZ-medewerker.
 

De WOZ-examens

Het nieuwe examen van de basismodule WOZ-medewerker toetst de basiskennis en -vaardigheden die elke medewerker in de WOZ moet bezitten. Daarnaast bestaan er nog 5 specialisaties met specifieke kwalificatiecriteria. Deze 5 specialisaties hebben elk een eigen examen. Deze examens kun je pas afleggen als je het examen van de basismodule hebt behaald. Door meerdere medewerkers verschillende examens af te laten leggen, kunnen alle WOZ-rollen binnen een organisatie gedekt worden.
 

Training WOZ-medewerker

De inhoud van de Training WOZ-medewerker is volledig afgestemd op de kwalificatiecriteria van de Waarderingskamer. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wet- en regelgeving
  • Basisregistraties en WOZ-administratie
  • Objectkenmerken
  • Taxatie
  • Procedures
  • Communicatie
  • Kwaliteitszorg

“Regelmatig schuiven we aan bij de Waarderingskamer om mee te denken over het WOZ-traject”, zegt Relinde. Veranderen de kwalificatiecriteria, dan zijn we hier dus snel van op de hoogte en kunnen we het programma van de training hierop aanpassen.
 

Resultaat van de Training WOZ-medewerker

Na een succesvolle afronding van het officiële examen bij SVMNIVO ontvang je een certificaat waarmee je aantoont dat je vakbekwaam bent en eventueel verder kunt met een van de specialisaties. Bovendien zul je profijt hebben van de praktijkgerichte aanpak van deze training. Je wordt niet alleen opgeleid om het WOZ-examen te behalen, maar ook voorbereid om succesvol te zijn in de praktijk en burgers echt goed te helpen op het gebied van de WOZ. Wil je je nog breder ontwikkelen? Dan kun je bij ons voor elke specialisatie ook een leergang volgen.
 

Praktische informatie over de training

De Training WOZ-medewerker duurt 6 dagen en wordt normaal aangeboden in Eindhoven, Rotterdam, Zwolle en Utrecht. Op dit moment starten de lessen in verband met de coronacrisis virtueel. Mochten klassikale lessen weer mogelijk zijn, dan stroom je gewoon weer op de locatie van voorkeur in. Je kunt je hier inschrijven. 

Tijdens de training wordt de theorie afgewisseld met concrete praktijkvoorbeelden, zodat je de nieuwe kennis en vaardigheden direct kunt toepassen in je werk. Om zelfverzekerd het examen af te leggen, maak je aan het eind van de training een proefexamen.

Wil je meer weten over deze training of over onze WOZ-leergangen? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag. Je kunt hen bereiken via telefoonnummer 035 20 02 113 of mailen naar info@bestuursacademie.nl.

Thema's

Thema's