Help jij jouw gemeente om de financiële situatie onder controle te krijgen?

Thema's

Thema's

Help jij jouw gemeente om de financiële situatie onder controle te krijgen?

20 september is het Prinsjesdag. De dag waarop gemeenten graag meer duidelijkheid willen over de financiële ruimte die zij de komende jaren zullen hebben. Want de financiële situatie is sinds vorig jaar absoluut niet verbeterd!
 

Financiële toekomst voor gemeenten blijft onzeker

De huidige economische omstandigheden zijn een grote uitdaging. Ondertussen moeten de opgaven op het gebied van klimaat en energie gerealiseerd worden, is er crisis in de asielopvang en wordt het sociaal domein een steeds grotere kostenpost. De financiële druk wordt dus alleen nog maar groter voor gemeenten. Zij voorzien vooral problemen na 2025, omdat de verdeling van het Gemeentefonds vanaf 2026 een enorm gat laat zien van 2 tot 3 miljard euro. Er wordt daarom gewerkt aan een nieuwe financieringssystematiek, waarover deze Prinsjesdag hopelijk meer bekend wordt.
 

Heb jij de ambitie om de financiële afdeling van je gemeente te helpen?

Alle gemeenten zijn het erover eens dat de komende jaren spannend worden. Het wordt extra hard werken om de financiële zaken zo veel mogelijk op orde te houden. Zou jij het een mooie uitdaging vinden om als financieel medewerker bij de lokale overheid aan de slag te gaan, zodat je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan een betere financiële toekomst? Bekijk dan eens onze opleiding Financiën, Planning en Control bij de Lokale Overheid (FILOK)

In dit programma doe je naast algemene kennis van financiën, planning en control specifieke kennis op over regelgeving voor provincies en gemeenten. En heel belangrijk: je leert risico’s inschatten. Bovendien denken onze docenten graag met je mee over de vraagstukken waar jij in de praktijk tegenaan loopt, zodat je in jouw organisatie direct met de lesstof aan de slag kunt. 
 

Financiële kennis voor niet-financiële overheidsprofessionals

Ook als je niet op de financiële afdeling werkt kan het heel handig zijn om wel financieel inzicht te hebben. Zeker als je met budgetten werkt. In dat geval raden we je de training Basiskennis Financiën voor Niet-financiële Medewerkers of Financieel Management voor Niet-financiële Managers of Beleidsmedewerkers aan. 
 
Heb je nog vragen of wil je een passend opleidingsadvies? Onze opleidingsadviseurs helpen je graag via 035 – 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.

Thema's

Thema's