Trainingspakket Beleid en Bestuursrecht

De belangrijkste achtergrond voor een startend medewerker bij de overheid

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

Training

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als nieuw of toekomstig medewerker bij een lokale overheid komt er veel op je af. Met dit Trainingspakket Beleid en Bestuursrecht maak je kennis met belangrijke beleidsprocessen en regelgeving. Zo verdiep je je in de basis voor besluiten van de overheid: de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Daarnaast leer je de basisprincipes van het maken en schrijven van beleid. Tijdens het programma word je begeleid door docenten met ruime ervaring in de praktijk. Daardoor krijg je een goed inzicht in je (toekomstige) werkomgeving.

Jouw resultaat

Na afloop van dit trainingspakket ben je bekend met de belangrijkste principes van de Awb en kun je deze toepassen in je werk. Je hebt tevens inzicht in het beleidsproces en kunt verschillende stappen van het proces zelfstandig uitvoeren.

Doelgroep

Je bent (startend) beleidsmedewerker of -adviseur binnen de lokale overheid. Je wilt je de basisvaardigheden eigen maken voor een vliegende start van je carrière bij de overheid.

Aanpak

Dit programma bestaat uit 2 trainingen die samen een goede start vormen voor elke beginnende overheidsmedewerker.

In de training Beleid Maken en Beleid Schrijven raak je bekend met het beleidsproces, van ontwikkeling tot uitvoering en controle van het beleid. Je ontdekt waar een goed beleidsstuk uit dient te bestaan en oefent met het helder argumenteren en formuleren.

De Awb vormt de basis voor contact met burgers en bedrijven. In de training Algemene Wet Bestuursrecht ga je daar nader op in. Deze training wordt online gegeven, wat als voordeel heeft dat je zelf je tijd kunt indelen.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Trainingspakket Beleid en Bestuursrecht

De belangrijkste achtergrond voor een startend medewerker bij de overheid

1e startmoment

26-10-2021

Niveau

Training

Duur

4 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.