Training Wet Arbeidsmarkt in Balans

Ontdek de invloed van de aangescherpte WAB op je organisatie

1e startmoment

18-05-2021

Niveau

Training

Duur

1 dag

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Per 1 januari 2020 is de nieuwe WAB (Wet arbeidsmarkt in balans) van kracht. Deze regeling maakt de arbeidsmarkt niet alleen aantrekkelijker voor vast personeel, maar ook voor oproepkrachten. Ook is het ontslagrecht, de ketenregeling en de WW-premie aangepast. Na afloop van deze training bezit je actuele kennis over de aangepaste wet en ben je in staat om dit in de praktijk toe te passen.

Jouw resultaat

Na deze training bezit je actuele kennis met betrekking tot arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht. Zo heb je inzichtelijk dat oproepkrachten meer zekerheid krijgen op het werk, payrollwerknemers een betere rechtspositie krijgen en werkgevers een lagere WW-premie gaan betalen voor werknemers met een vast contract.

Aanpak

Je wordt op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen binnen de WAB (Wet arbeidsmarkt in balans). Zo verdiep je je in de verscherpte ontslagregeling, de veranderingen rondom de werknemers die op payrollbasis werken en transitievergoeding. Tijdens deze training word je begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. Zij geven je diepgaand inzicht in dit vakgebied. Ook heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Hier vind je alle relevante informatie rondom je studie, zoals de planning van de bijeenkomsten en studiemateriaal.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Doelgroep

Je werkt als casemanager bij de arbodienst of je werkt als verzuimspecialist bij een HR-/OR-afdeling.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)
 • Wet werk en zekerheid (WWZ)
 • Doel en achtergronden van de wetten
 • Tijdelijke contracten, oproepcontracten, nul-urencontracten
 • Beperking payrollmogelijkheden
 • Verandering ketenregeling ex art. 7:668a BW
 • Ontslagprocedures en WAB
 • Ontslag en dossiervorming
 • Scholings- en herplaatsingsverplichting
 • Transitievergoeding en compensatie
 • WAB in relatie tot WW-premie?
 • Actuele casuïstiek en jurisprudentie

Certificaat

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 1.590,-
Trainingsmateriaal
€ 30,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.674,50
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Training Wet Arbeidsmarkt in Balans

Ontdek de invloed van de aangescherpte WAB op je organisatie

1e startmoment

18-05-2021

Niveau

Training

Duur

1 dag

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.