Activiteitenbesluit

Gedegen kennis over het Activiteitenbesluit

1e startmoment

01-11-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het Activiteitenbesluit bevat algemene regels voor bedrijven die onder de Wet milieubeheer vallen. Als handhaver of vergunningverlener heb je daar ook veel mee te maken. Je moet immers een melding goed kunnen beoordelen. Ook kan een melding vragen om bijvoorbeeld een geluids- of bodemonderzoek. Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk? Wanneer is het mogelijk om van de regels af te wijken? Deze training biedt je de basiskennis en de handvatten om in de praktijk met het Activiteitenbesluit om te gaan.

Jouw resultaat

Na afloop van deze training ken je het hoe en waarom van het Activiteitenbesluit. Je weet hoe dit besluit is opgebouwd, hoe je het dient toe te passen en wat de relatie is met andere wet- en regelgeving. Daarnaast weet je welke invloed de Omgevingswet uitoefent, wat de zorgplicht inhoudt en hoe je meldingen verwerkt en beoordeelt.

Doelgroep

Je bent vergunningverlener of handhaver en bent verantwoordelijk voor het toezicht op en de handhaving van het Activiteitenbesluit. Je werkt bij een gemeente, waterschap of provincie, samenwerkingsverband of regionale inspectie.

Aanpak

In deze training leer je waaruit het Activiteitenbesluit is opgebouwd. Aan de hand van praktijkgerichte casuïstiek leer je hoe je het Activiteitenbesluit dient toe te passen en wat de uitzonderingen zijn. Ook wordt de invloed van de Omgevingswet behandeld. De training richt zich op je eigen werkomgeving, zodat je je nieuwe kennis meteen kunt relateren aan de praktijk.

Incompany

Uiteraard kun je deze training ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Activiteitenbesluit

Gedegen kennis over het Activiteitenbesluit

1e startmoment

01-11-2021

Niveau

Training

Duur

2 dagen

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.