HBO-niveau voor de Rijksoverheid

HBO-niveau voor de Rijksoverheid

Wil je een volgende stap zetten in je carrière? Of meer kennis opdoen zodat je bijblijft in je vak? Ons aanbod op HBO-niveau voor de Rijksoverheid helpt je op weg....

Lees meer

Wil je een volgende stap zetten in je carrière? Of meer kennis opdoen zodat je bijblijft in je vak? Ons aanbod op HBO-niveau voor de Rijksoverheid helpt je op weg....

Lees meer

Wil je een volgende stap zetten in je carrière? Of meer kennis opdoen zodat je bijblijft in je vak? Ons aanbod op HBO-niveau voor de Rijksoverheid helpt je op weg....

Lees meer

HBO-niveau voor de Rijksoverheid: 55 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

HBO Bacheloropleiding (7)

HBO niveau (43)

MBO niveau (1)

Training (1)

Post Bachelor (2)

Wil je een volgende stap zetten in je carrière? Of meer kennis opdoen zodat je bijblijft in je vak? Ons aanbod op HBO-niveau voor de Rijksoverheid helpt je op weg.
 

Een opleiding of programma op HBO-niveau biedt je kansen

Meer dan 35% van de overheidsprofessionals geeft aan graag een HBO Bachelor of Master te willen volgen. En dat is niet zo gek, want het levert je een mooie kans op om een volgende stap te zetten in je carrière. Zeker als MBO'er kun je bij de overheid goed doorgroeien met een opleiding of programma op HBO-niveau. Werk en denk je al op HBO-niveau? Ook dan is het belangrijk om regelmatig een inhoudelijk HBO-programma te volgen, want het tempo van de ontwikkelingen en wetswijzigingen is hoog. En bijblijven is cruciaal om je werk goed te kunnen doen.
 

Breed HBO-aanbod voor Rijksoverheid

Omdat meer dan 50% van de werknemers bij de overheid al werkt op HBO-niveau of hoger, is ons opleidingsaanbod op HBO-niveau groot. Je kunt kiezen voor een korter HBO-programma om je te ontwikkelen binnen een specifiek vakgebied of voor een erkende HBO Bachelor voor verbreding of verdieping. Zie je een opleidingstraject van 4 jaar niet zo zitten? Kijk dan eens naar de 2-jarige HBO Associate degree, mét internationaal erkend getuigschrift. En heb je al een HBO-programma of erkende HBO-opleiding afgerond, eventueel aangevuld met jarenlange werkervaring? Dan is een praktijkgerichte Post HBO mogelijk iets voor jou.
 
Klik voor uitgebreide informatie over de opleidingsvarianten op de button.
[Button]: Meer informatie over HBO-niveau
 

Onze top 3 op HBO-niveau voor de Rijksoverheid

Of je nu meer wilt leren over beleid, de Wmo, milieu, integrale veiligheid of projectmanagement: ons aanbod is heel breed. Er zit dus vast en zeker een interessant programma voor je tussen. De 3 meest gekozen programma’s op dit moment zijn: 

 

Leergang Strategisch Adviseren in de Publieke Sector 

Wil je je overtuigend profileren en doeltreffend opereren in complexe adviestrajecten? Dat leer je in de Leergang Strategisch Adviseren in de Publieke Sector. Ook ontdek je welke analyse-instrumenten je kunt toepassen om sterke integrale adviezen te geven. Zo verstevig je jouw rol als strategisch adviseur en ben je in staat adviezen te geven die verder reiken dan je eigen vakgebied.

Beleidskunde

In het programma Beleidskunde krijg je inzicht in de beleidsprocessen en leer je de belangen van je gesprekspartners afwegen en verbinden. Dat kunnen de belangen van burgers, collega’s en andere organisaties zijn. Hierdoor kun je een sterker netwerk opbouwen en beleid ontwikkelen waar velen achter zullen staan. 

HBO Bestuursrecht

Wil je meer inzicht in de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en juridisch procesmanagement? Dan is het programma HBO Bestuursrecht iets voor jou. Je verdiept je juridische kennis op HBO-niveau en gaat onder andere aan de slag met het schrijven van besluiten en beschikkingen, bezwaar- en beroepschriften en dagvaardingen. Ook leer je meer over het opstarten en het verdere verloop van civiele procedures.
 

Kunnen we je helpen?

Meer over de verschillende opleidingsvarianten ontdek je op onze pagina HBO-niveau. Bijvoorbeeld informatie over de toelatingseisen. Heb je een vraag of wil je een passend opleidingsadvies? Neem dan contact met ons op via 035 – 7 604 850 of info@bestuursacademie.nl.