Juridische Verdieping voor de Griffie

Meer inzicht in juridische aspecten

Vakgebied

Griffie

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werken op de griffie vraagt om specifieke juridische kennis. Het is daarom zaak uw kennis op peil en up-to-date te houden. Om te voorkomen dat de rechtmatigheid van door de raad genomen besluiten ter discussie komt te staan. Daarin voorziet deze boeiende training. Binnen 1 dag spijkert u uw kennis bij.

Uw resultaat

Na afloop van deze training heeft u uw juridische kennis op het gebied van de raad en de griffie aangescherpt. U heeft zicht op actuele juridische ontwikkelingen die voor de griffie van belang zijn. U bent beter in staat om uw raad inzicht te geven in de mogelijke juridische consequenties van voorgenomen besluitvormingsprocessen en besluiten.

Doelgroep

U werkt op de griffie en heeft een ruime juridische basiskennis. U wilt zich verdiepen in een aantal specifiek juridische onderwerpen.

Aanpak

In deze training gaat u aan de hand van voorbeelden uit de praktijk aan de slag met diverse juridische onderwerpen waarmee u op de griffie te maken heeft. De training kent een interactief karakter. Zo wordt de training optimaal afgestemd op uw eigen werkzaamheden en kunt u uw kennis en vaardigheden direct in uw werk toepassen. Dat zult u als heel inspirerend en aantrekkelijk ervaren.

Incompany

Uiteraard kunt u deze training ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Bevoegdheden en verplichtingen ­burgemeester voor, tijdens en na de raadsvergadering
  • Bevoegdheidsverdeling tussen raad en college
  • Vergaderquorum, beslisquorum, ­totstandkoming raadsbesluit, staking van stemmen
  • Benoeming en ontslag wethouders, verhouding tot wel of niet aangenomen motie van wantrouwen
  • Instelling commissies, mogelijkheden, verplichtingen, beperkingen
  • Actuele ontwikkelingen en de ­gemeenterechtelijke dimensie daarvan

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u het certificaat van deelname ‘Juridische Verdieping voor de Griffie’ van Bestuursacademie Nederland.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 1 dag.

  • 1 oktober 2019
  • 28 januari 2020
  • 18 juni 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 549,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten 

Bestuursacademie Nederland regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch begrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). Een aantal programma’s hebben ook een avondprogramma. In dat geval wordt er een diner en/of hotelovernachting voor je verzorgd. De kosten hiervoor bedragen € 25,50 (excl. btw) voor het diner en € 100,- (excl. btw) voor de hotelovernachting. 

Reprorechten en hand-outs 

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw 

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten, arrangementskosten en het diner zijn altijd belast met 9% btw. 

De btw op arrangementskosten en het diner is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Juridische Verdieping voor de Griffie

Meer inzicht in juridische aspecten

Vakgebied

Griffie

Opleidingsniveau

Training

Studievormen

Erkenning

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.