Samenwerking met FUTUR verlengd

Thema's

Thema's

Samenwerking met FUTUR verlengd

Ook komend jaar zijn wij partner van stichting FUTUR. Maar wat is FUTUR eigenlijk? Waar zet deze stichting zich voor in en hoe draagt Bestuursacademie Nederland daaraan bij? 
 

Stichting FUTUR

FUTUR is hét jonge ambtenarennetwerk van Nederland. De stichting brengt jonge ambtenaren met elkaar in contact, zodat zij een netwerk kunnen vormen, hun kennis, ervaringen en ideeën met elkaar kunnen delen en zichzelf op die manier kunnen blijven ontwikkelen. Hier hoort het organiseren van ontmoetingsmomenten ook bij, zoals de Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing. Daarbij ondersteunt FUTUR jonge overheidsprofessionals bij het zelf opzetten van een Jonge Ambtenaren Netwerk in hun organisatie. 

Ook probeert de stichting aan partners en werkgevers over te brengen hoe waardevol jonge ambtenaren zijn in de publieke sector. Door hun energie en vernieuwende ideeën zijn ze heel belangrijk voor de toekomst van Nederland. Jaarlijks wordt er dan ook een FUTURPROOF-award uitgereikt aan een overheidsorganisatie die dit belang van jonge ambtenaren inziet en zich daarom focust op toekomstgerichtheid en het verjongen van de organisatie. 
 

Samen laten we de stem van de jonge ambtenaar horen

In onze nieuwsbrief zul je ze al regelmatig voorbij hebben zien komen: verhalen van jonge ambtenaren over hun boeiende werk bij de overheid. Het is mooi om te lezen hoe enthousiast, gedreven en professioneel zij zijn. Die gedrevenheid en professionaliteit is ook terug te zien bij alle deelnemers van de Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing van FUTUR. We vinden het dan ook erg leuk dat we nu al jaren betrokken zijn bij deze verkiezing. 

Met interessante workshops en Masterclasses helpen we de deelnemers van de Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing in hun strijd om een finaleplaats. Zo organiseerden we vorig jaar een workshop gericht op doelgericht en creatief schrijven, waarmee de deelnemers goed voorbereid werden op hun schrijfopdracht. De drie deelnemers die met de schrijfopdracht een finaleplaats wisten te bemachtigen, kregen van ons een Masterclass Personal Branding. Op basis van de kennis die ze in deze Masterclass opdeden, waren ze in staat om tijdens de finale in een overtuigende pitch te vertellen waarom zij de titel ‘trotste jonge ambtenaar’ verdienden. Ook reiken we elk jaar een mooie prijs uit aan de winnaar: een opleidingsvoucher ter waarde van € 5.000,- om vrij te besteden bij de Bestuursacademie. 
 

Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022

Binnenkort start de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022-verkiezing. Houd onze nieuwsbrief, website en/of socialmediakanalen in de gaten, zodat je weet wanneer je jouw favoriete jonge ambtenaar kunt nomineren. 

Thema's

Thema's