Finalisten Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021

Thema's

Thema's

Finalisten Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021

Tijdens de selectiedag van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021-verkiezing zijn elf kandidaten de strijd aangegaan voor de drie finaleplekken. Wie zijn de finalisten en wat moesten zij doen om een finaleplek te bemachtigen?
 

De drie finalisten voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021

Op 5 november vond de jaarlijkse uitreiking van de Overheidsawards van de Vereniging voor OverheidsManagement plaats. Een spannende dag voor de kandidaten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021-verkiezing, want tijdens dit evenement werden de finalisten onthuld. De volgende drie gemeentelijke ambtenaren zijn een stap dichter bij de titel: 

  • Yannick God (Gemeente Utrecht)
  • Jelly Frankes (Gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel)
  • Kaj van Brummelen (Gemeente Amsterdam)
 

Wat moesten de jonge ambtenaren doen om deze finaleplekken te bemachtigen? 

Op 16 oktober namen de elf kandidaten deel aan de virtuele selectiedag. Ter voorbereiding hierop volgden zij een paar dagen eerder een workshop die georganiseerd werd door Bestuursacademie Nederland. Trainer Hans Spiegelaar leerde de jonge ambtenaren doelgericht en creatief schrijven en besteedde in de workshop aandacht aan het publiekelijk presenteren van hun verhaal. Tijdens de selectiedag pasten de kandidaten deze nieuwe kennis en vaardigheden toe in een schrijfopdracht, selectiegesprek en groepsopdracht. Hiermee werden zij getest op hun trots, maatschappelijke impact en zelfreflectie.
 

De verdere strijd naar de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021

Op 11 december organiseert Bestuursacademie Nederland nogmaals een workshop voor de laatste drie kandidaten. Dit keer een workshop Personal Branding, ter voorbereiding op het verkiezingsevenement op 21 januari 2021. Tijdens dit verkiezingsevenement wordt bekend wie de nieuwe Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021 wordt en de titel mag overnemen van Yasmin Brewster, de winnares van vorig jaar.
 

Stem op jouw favoriete jonge ambtenaar! 

Wie verdient volgens jou de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021? Op futur.nl/javhj vind je de video’s waarin de finalisten zich voorstellen en kun je tot het verkiezingsevenement op 21 januari 2021 je stem uitbrengen.

Thema's

Thema's