Groei uit tot strategisch adviseur in de publieke sector

Thema's

Thema's

Groei uit tot strategisch adviseur in de publieke sector

Heeft u de ambitie om uit te groeien tot een vertrouwde gesprekspartner? En wilt u meedenken op strategisch niveau? Volg dan onze Leergang Strategisch Adviseren in de Publieke Sector. In deze leergang leert u hoe u effectief kunt beïnvloeden en hoe u zich overtuigend profileert en positioneert in complexe adviestrajecten. Met als uiteindelijk doel: het behalen van de gewenste maatschappelijke resultaten.

Uw rol als strategisch adviseur

Als strategisch adviseur beweegt u tussen verschillende partijen en geeft u adviezen die verder reiken dan uw eigen vakgebied. U bent relatiegericht, een goede verbinder en hebt gevoel voor organisatorische, bestuurlijke en politieke verhoudingen en belangen. U denkt taakoverstijgend, analytisch en out-of-the-box. Uw blik is op de toekomst gericht en u vindt het een uitdaging om nieuwe oplossingen te ontdekken voor complexe vraagstukken.

Strategisch adviseren is te leren

De Leergang Strategisch Adviseren in de Publieke Sector biedt u handvatten om uw rol als strategisch adviseur verder te verstevigen. Vanuit onderwerpen als verandermanagement, proces- en programmamanagement en scenarioplanning krijgt u meer inzicht in de rol en invloed die u als adviseur binnen publieke organisaties kunt uitoefenen. Ook werkt u actief aan uw persoonlijke vaardigheden. Denk hierbij aan:

  • Het uitoefenen van invloed
  • Overtuigingskracht
  • Het verwerven van draagvlak
  • Creativiteit
  • Flexibiliteit
  • Bestuurssensitiviteit

Voor wie?

U bent een ervaren adviseur in de publieke sector. Maar u wilt zich graag verder ontwikkelen tot strategisch adviseur. U beschikt over reflectief vermogen, een open leerhouding, voldoende commitment om het traject te volgen en academisch werk- en denkniveau.
 
Om deel te nemen aan de Leergang Strategisch Adviseren in de Publieke Sector moet u minimaal over een academisch werk- en denkniveau beschikken. Deze opleiding wordt verzorgd op WO-niveau. U heeft minimaal 3 jaar ervaring in uw adviesfunctie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze leergang? Klik dan hier. Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 604 850. Zij informeren u graag over de mogelijkheden van deze leergang.

Thema's

Thema's