Aan de slag als Wmo-consulent

Thema's

Thema's

Aan de slag als Wmo-consulent

Wilt u graag aan de slag als Wmo-consulent? Of wilt u uw kennis over de Wmo verder uitbreiden? En weten hoe de Wmo zich verhoudt tot andere wetten binnen het sociale domein? Dan is onze nieuwe opleiding tot HBO Wmo-consulent iets voor u. In dit HBO-programma verbreedt u uw kennis over de Wmo. Zo bent u straks goed voorbereid voor uw taken als Wmo-consulent. 

Hét HBO-programma voor elke Wmo-consulent

We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Dat is het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat vraagt om een zorgvuldige indicatiestelling voor het toekennen van Wmo-voorzieningen. Tijdens de opleiding HBO Wmo-consulent ontwikkelt u alle essentiële kennis en vaardigheden die u nodig heeft als moderne consulent Wmo. U kunt naar aanleiding van de specifieke hulpvraag van cliënten een zorgvuldige indicatie afgeven, middelen efficiënt inzetten en structurele oplossingen aandragen.

Wat leert u tijdens de opleiding HBO Wmo-consulent?

  • Invulling geven aan uw functie als Wmo-consulent
  • Denken en handelen vanuit de ‘kanteling’
  • Brede kennis over de wet- en regelgeving van de Wmo
  • Het achterhalen van de vraag achter de vraag van de cliënt
  • Het opstellen van rapportages en beschikkingen
  • Keukentafelgesprekken voeren met cliënten

Voor wie?

U bent werkzaam in het sociaal domein en betrokken bij de uitvoering van de Wmo. U wilt een opleiding volgen om met voldoende kennis aan het werk te kunnen.
 
Wij raden u aan om de opleiding HBO Wmo-consulent te combineren met een passende werk- of stageplek, zodat u datgene wat u leert meteen in de praktijk kunt brengen.

Vrijstelling in de HBO Bachelor Social Work

Na afloop van de opleiding HBO Wmo-consulent is het mogelijk verder te studeren richting de HBO Bachelor Social Work die wij samen met onze businesspartner NCOI verzorgen. Voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor de Bachelor? Dan ontvangt u op basis van uw diploma HBO Wmo-consulent een vrijstelling voor het keuzeprogramma van deze Bachelor.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit HBO-programma? Klik dan hier. Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u contact opnemen met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 7 604 850. Zij informeren u graag over de mogelijkheden van deze leergang.

Thema's

Thema's