Griffier

Stevige opleiding over alle aspecten van het griffiersvak

1e startmoment

22-09-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

12 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als griffier zit je dagelijks in het krachtenveld tussen politiek, bestuur en ambtelijke organisatie. Maar ook de verbinding van de raad met de samenleving maakt deel uit van je werk. Tijdens deze opleiding wordt vanuit diverse invalshoeken de koppeling gemaakt naar de dagelijkse praktijk van de griffier. Zodat je je bewust bent van de inhoud en diepgang die je aan deze functie kunt geven. Wil je je functie invullen als manager van het besluitvormingsproces of als strategisch adviseur van de raad? Ben je de hoeder van de lokale democratie of ligt je aandacht primair bij juridisch juiste raadsbesluiten? Of maken al deze taken evenredig deel uit van je rol? In deze opleiding krijg je de handvatten aangereikt om gefundeerd je keuzen te maken.

Jouw resultaat

Je hebt de verschillende kanten van het griffiersvak leren kennen. Je hebt je ontwikkeld op juridisch, procesmatig en persoonlijk vlak. Hierdoor ben je beter in staat als strategisch adviseur van de gemeenteraad/Staten op te treden en de lokale democratie te ontwikkelen.

Doelgroep

Je hebt ruime ervaring met het politiek-bestuurlijke proces doordat je een ervaren commissiegriffier en/of raadsadviseur bent. Ook voor een startend griffier bij een gemeente of provincie is deze opleiding een goede keuze.

Aanpak

Je verdiept je in de verschillende invalshoeken die bij de functie van griffier horen. Zo krijg je een integraal beeld van de invulling van de werkzaamheden. Ook kun je dan de inhoudelijke thema’s plaatsen in de werkpraktijk van de griffier. Door afwisselende werkvormen word je gestimuleerd om de leerstof daadwerkelijk in de praktijk te herkennen en toe te passen. Je gaat aan de slag met specifieke vraagstukken uit het griffievak, gericht op het realiseren van je eigen vooraf bepaalde leerdoelen. Door middel van intervisie, collegiale consultatie en casuïstiek vanuit de griffiepraktijk krijg je meer inzicht in je eigen functioneren. Je bouwt daarnaast aan een netwerk dat je kan helpen bij het succesvol vervullen van de functie van griffier.

Vooropleiding

Je hebt aantoonbaar deelgenomen aan de training Commissiegriffier. Indien dit niet op jou van toepassing is, verzoeken wij je dit aan te geven. Je krijgt dan een intakeformulier toegezonden, waarop je je kennis, ervaring en vaardigheden kunt aangeven. Op basis van het intakeformulier beoordelen wij of je over voldoende basiskennis en ervaring beschikt om toegelaten te worden tot de opleiding Griffier.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Griffier

Stevige opleiding over alle aspecten van het griffiersvak

1e startmoment

22-09-2021

Niveau

HBO niveau

Duur

12 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.