Professional Master Risicomanagement en Bedrijfsvoering in de Publieke Sector

Een strategische kijk op financiën en bedrijfsvoering ontwikkelen

1e startmoment

23-09-2021

Niveau

Professional Master

Duur

9 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze Professional Master leer je om vanuit een integrale analyse je management en bestuur te adviseren over bedrijfsvoering en het managen van risico’s. Je leert vraagstukken op verschillende beleidsterreinen integraal te benaderen en te analyseren. Daarbij krijg je van experts verschillende instrumenten aangereikt om de bijbehorende analyses te maken en te komen tot een passende aanpak/advies om de gestelde (maatschappelijke) doelen te realiseren en daarbij te anticiperen op mogelijke risico’s. Je ontwikkelt je zo tot een overheidsprofessional die strategisch kan adviseren over bedrijfsvoering, financieel management en risicomanagement.

Vrijstellingen

De Masterclass Bedrijfsvoering binnen de Overheid maakt deel uit van de volledige Master of Business Administration (MBA) van onze businesspartner NCOI. Wil je na succesvolle afronding van deze Professional Master verder studeren naar de MBA bij NCOI, dan ontvang je vrijstelling voor de al gevolgde Masterclass.

Jouw resultaat

Na afloop van deze Professional Master heb je de kennis en vaardigheden in huis om als strategisch gesprekspartner van het management en bestuur op te treden op het brede gebied van bedrijfsvoering. Je weet hoe bedrijfsvoering als strategisch element bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van de beleidsvorming en dienstverlening Je bent in staat om complexe vraagstukken vanuit meerdere gezichtspunten te benaderen en verschillende alternatieve oplossingsrichtingen met bijbehorende risico’s aan te geven. Je weet hoe je risicomanagement binnen je organisatie efficiënt kunt inrichten.. Je kunt daardoor financiële en niet-financiële vraagstukken op de juiste manier benaderen en adviezen op een verantwoorde manier onderbouwen Je vergroot hierdoor de impact van je functie als sparringpartner van management en bestuur.

Doelgroep

Je werkt bij een lokale overheid als adviseur op het gebied van financiën. Je hebt al een brede vakinhoudelijke kennis van de financiële wet- en regelgeving. Maar je functie vraagt meer van je. Je moet als sparringpartner van management en bestuur strategisch kijken naar beleids-, bedrijfsvoerings- en verantwoordingsvraagstukken en adviseren over de wijze waarop deze kunnen bijdragen aan het realiseren van maatschappelijk doelen.

Aanpak

Theorie en jouw praktijk gaan hand in hand in deze Professional Master. Je doet theoretische kaders op die je meteen doorvertaalt naar eigen casuïstiek. Onze ervaren docenten stimuleren je daarbij om breed te kijken en van elkaar te leren. Zo koppelen we theorie en praktijktoepassingen direct aan elkaar.

Incompany

Uiteraard kun je deze Professional Master ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Professional Master Risicomanagement en Bedrijfsvoering in de Publieke Sector

Een strategische kijk op financiën en bedrijfsvoering ontwikkelen

1e startmoment

23-09-2021

Niveau

Professional Master

Duur

9 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:00 – 18:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.