Professional Master Financieel Risicomanagement in de Publieke Sector

Ontwikkel een strategische kijk op risicomanagement

1e startmoment

02-12-2021

Niveau

Professional Master

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bij de uitvoering van haar taken krijgen gemeenten te maken met een diversiteit aan risico’s: maatschappelijke, politiek-bestuurlijke, bedrijfsvoerings- en compliancerisico’s. Als strategisch adviseur is het je rol om vanuit een integrale blik deze risico’s te identificeren, te beoordelen en je bestuur te adviseren hoe hiermee om te gaan. In deze Professional Master ga je actief aan de slag met het doorontwikkelen van je capaciteiten als strategisch financieel adviseur door het vergroten van je kennis van en inzicht in risicomanagement. Hierbij kijk je vanuit verschillende invalshoeken naar financiële en risicovraagstukken, leer je deze te analyseren en leer je op een gepaste wijze te anticiperen en te handelen. Dit helpt jou om strategische adviezen te geven over de financiële impact van besluitvorming en de wijze waarop risico’s in jouw organisatie beheerst kunnen worden.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding heb je de kennis en vaardigheden in huis om als gewaardeerd gesprekspartner van het management en bestuur op te treden. Je bent in staat om complexe vraagstukken vanuit meerdere gezichtspunten te benaderen en verschillende alternatieve oplossingsrichtingen met bijbehorende risico’s aan te geven. Je weet hoe je risicomanagement binnen je organisatie efficiënt kunt inrichten. Je beschikt over actuele kennis en vaardigheden om de risico's binnen je organisatie te identificeren, analyseren en aan te pakken. Je vergroot hierdoor de impact van je functie als gesprekspartner van management en bestuur.

Doelgroep

Je werkt bij een lokale overheid als adviseur op het gebied van financiën. Je hebt al een brede vakinhoudelijke kennis van de financiële wet- en regelgeving. Maar je functie vraagt meer van je. Je moet als sparringpartner van management en bestuur strategisch kijken naar financiële en verantwoordingsvraagstukken en adviseren over de wijze waarop risico’s beheerst kunnen worden.

Aanpak

Theorie en jouw praktijk gaan hand in hand in deze Professional Master. Je doet theoretische kaders op die je meteen doorvertaalt naar eigen casuïstiek. Onze ervaren docenten stimuleren je daarbij om breed te kijken en van elkaar te leren. Zo koppelen we theorie en praktijktoepassingen direct aan elkaar.

Incompany

Uiteraard kun je deze Professional Master ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Professional Master Financieel Risicomanagement in de Publieke Sector

Ontwikkel een strategische kijk op risicomanagement

1e startmoment

02-12-2021

Niveau

Professional Master

Duur

6 maanden

Studievormen

Dag

Meer informatie

Download brochure

Erkende opleiding

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs geven je graag deskundig advies op basis van jouw loopbaan en leerdoelen. Je kunt ons telefonisch bereiken, via WhatsApp of e-mail. Ma t/m Vrij 08:30 – 17:00 uur.

Ben je op zoek naar opleidingsadvies?

Kom gezellig langs voor een kop koffie/thee en bespreek je wensen met een van onze opleidingsadviseurs. Krijg antwoord op je vragen en ga met een helder opleidingsadvies de deur uit.
Zien we je dan?

Ervaringen & beoordelingen van onze studenten

Lees hier hoe onze studenten de opleidingen van Bestuursacademie Nederland ervaren en beoordelen.